FIGHT WEEK FÖR AWADH TAMIM VS KEM LJUNGQUIST; OCH FÖR AL-MALIKI …

maj 13, 2024
boXning
Det är Fight Week för Rågsveds store tungviktare Awadh ”Big Brother” Tamim (16-9/11 KO), som nu på onsdag reser över till Danmark, för att där i Falster-Hallen i Nyköbing möta det stora danska esset Kem Ljungquist (17-0/10 KO) över 8 ronders distans i tungvikt. 
Tamim kommer från en tuff resa de senaste kamperna då han blivit stoppad tre gånger på raken i svåra matcher nere i Tyskland. Det har dock inte varit nederlag av allvarligare karaktär – han stoppades, och dömdes ”ut”, efter protest mot foul/kroppsslag vs Alexander Frank; han stoppades sedan vs nya kubanska stjärnan Larduet på brutet i andra ronden, stående, efter dock en bra träff – båda dessa matcher var i oktober förra året;  och dömdes ut i en snarlik ’foul-situation’ som ovan, högst tveksamt, mot jättelike Mourad Aliev, utan att själv ha tagit någon nämnvärd stryk, i januari. Men det är givetvis en klart sämre ’ingång’ till en tuff kamp som denna mot Ljungquist, men Awadh är en puncher av goda mått och har en sådan mans möjligheter att avgöra. Vinna på poäng torde Tamim få mycket svårt att göra. Men den förre SM-kungen – seger på KO, förlust på poäng vs Pezhman Seifkhani – reser till Danmark för att skrällsegra. Ljungquist själv hade senast ut ett redigt dilemma att ta hem en omtvistad poängseger över Örebros Marios Kollias i mars. Den mäktige dansken, 2 meter lång och 109 kg tung, är dock här ute för att visa vem som är boss i Norden, och revanschera sig för dilemmat senast. ”Big Brother” är 185 cm lång och väger drygt 110 kg och reser till fighten med sin coach Raman Danial. 
 
I sista stund har också Mohammed Al Maliki (0-1), den Malmö-påg som debuterade på Ljungquist senaste gala och där tvangs inkassera ett poängnederlag mot tuffe dansken Denys Pesotskyy, nu fått chansen boxa här igen Han möter denna gång ’importerade’ moldaviern Ion Catarau (1-2) över 4 ronder i weltervikt, med reskilo (67,5 kg). Catarau har en seger och två förluster, samtliga dessa matcher avgjorda på poäng. Al Maliki reser över sundet för invägning på torsdagen och sover sedan över i Nyköbing till matchdagen. Han har sällskap av sin tränare Liyam Serif och manager Linus James Nilsson.