FIGHT WEEK FÖR BERCHELT-AWUKU; ADJÖ FOR ROY JONES

feb 06, 2018
boXning

Det är Fight Week för en av de stora, nya stjärnorna om än liten till växten i Miguel Berchelt (32-1/28 KO) som på lördag försvarar sin WBC-VM-titel i lätt lättvikt/super feather mot Maxwell Awuku (44-3-1/30 KO) i Oasis Arena i Cancun, Mexico. ”Alacran” Berchelt, som vann titeln för lite drygt året sedan i USA – han slog ut Francisco Vargas – och har försvarat en gång, dito i USA, är nu glad över att försvara på hemmaplan: ”Det är en dröm i uppfyllelse, att få visa upp mig för mitt folk som världsmästare .. visa upp resultatet av sju års hårt arbete. Det betyder mycket. Jag är mindre bekymrad av byte av motståndare, jag har tränat hårt och är redo för allt!” Motståndare är rutinerade Ghana-fightern Awuku, som här får sin första chans på VM efter 48 fighter.

Det är ytterligare en högintressant match i denna viktklass på lördag, då Shavkatzhon Rakhimov (11-0/8 KO) möter Malcolm Klassen (33-7-2/17 KO) i DIVS, Jekaterinburg, Ryssland om IBO-VM-titeln – det är tadjiken Rakhimovs första försvar av sin titel mot förre IBF & IBO-kungen från Sydafrika.


Men redan på torsdag denna vecka har vi en ’historisk’ fight att notera då legenden Roy Jones Jr (65-9/47 KO) för 75:e och allra sista gången äntrar en proffsboxningsring och tar farväl av gamet på en blandad boxning & MMA-show i regi Dana White i Bay Center, Pensacola, Florida, USA. Han möter Scott Sigmon (30-11-1/16 KO) i cruiservikt i huvudmatchen. Allt visas över UFC:s streaming service. Dana White håller ju på att involvera sig (mer) i boxningssporten. Den femfaldige VM-kungen Jones – över fyra viktklasser 1993-2004 – med ett dussin mindre titlar dessutom, är nu 49 år gammal; det är 30-årige Sigmons största jobb nånsin.