FIGHT WEEK FÖR BRONER-GRANADOS, AVANESYAN-PETERSEN; KLART FÖR STIEGLITZ VS SJEKLOCA

feb 16, 2017
boXning

image
Vi är mitt i Fight week och sista dagarnas förberedelser för helgens stora show i Cintas Center i Cincinatti, Ohio, USA .. där Adrien ”The Problem” Broner (32-2/24 KO) återvänder till ringen efter senaste månadernas strul – det är en självförstörande ung man som hamnar i klistret i alla omöjliga sammanhang, men som nu sägs ha rätat upp problemen – och nu tar sig an Adrian Granados (18-4-2/12 KO) i vad som skulle ha varit en kvalmatch i lätt welter, men nu – efter att Broner inte kommer klara vikten – har flyttats till weltervikt. Det senare viftar stjärnan bort som ”no problems” och konstaterar att detta är en match om vem som är kung med namnet Adrian/Adrien och att svaret är givet ..”det stavas Adrien – som i segraren!”
Den nominella huvudmatchen bjuder på WBA-VM i weltervikt mellan David Avanesyan (22-1-1/11 KO) och utmanaren tillika förre VM-kungen (IBF/lätt welter) Lamont Petersen (34-3-1/17 KO) .. Avanesyan tog interim-titeln genom att besegra legenden Shane Mosley förra året, men nu är det ”regular” VM som står på spel.
image

imageRedan på fredagen går det dock igång med två intressanta galor; dels IBF-VM i fjädervikt för damer mellan Jennifer Han (15-3-1/1 KO) och förra mästarinnan (Wallberg-motståndaren) Olivia Gerula (18-16-2/3 KO) och en tuff tio-rondare i lättvikt mellan Jose Felix Jr (35-1-1/27 KO) och Jonathan Maicelo (24-2/12 KO) i Don Haskins CC i El Paso, Texas .. och dels ’omöjlige’ Roy Jones Jr (64-9/46 KO) sista försök att addera en cruiserviktstitel till sin samling (WBF-VM) mot Bobby Gunn (21-6-1/18 KO) i Chase Center i Wilmington, Delaware, USA.

*
Dessutom kom igår den slutliga bekräftelsen att Europamästaren i lätt tungvikt Robert Stieglitz (50-5-1/29 KO) kommer att göra ett frivilligt försvar av sitt EM-bälte mot Nicola Sjekloca (32-4/11 KO) i Leipzig den 18/3, varmed Erik Skoglund kommer att få vänta på sin sedan länge klara & kvalificerade EM-chans till tidigast i slutet av maj månad.