FIGHT WEEK FÖR BRONER, SMITH, ADAMEK …

mar 31, 2016
boXning

AdrienBroner

Det är Fight Week för en hel del stjärnor runt jordklotet: redan på fredagen går den storsnackande men dessa dagar t o m av rättvisan efterfrågade Adrien Broner (31-2/23 KO) upp i DC Armory i Washington DC för att försvara sin WBA-VM-titel i lätt weltervikt mot Ashley Theophane (39-6-1/11 KO). Största bekymren just nu är om polismaktens behov av att förhöra ”The Problem” Broner (för påstått överfall) blir till så mycket problem att det äventyrar tävlingen.

Callum_SmithPå lördagen går tre tunga tävlingar i Europa: dels den stora showen i Finland – vi återkommer i det ärendet – och dels en härlig show i Echo Arena Liverpool, där nya brittiska världsstjärnan Callum Smith (18-0/13 KO) går efter Hadillah Mohoumadi (20-3-1/15 KO) och dennes EM-titel (EBU) i supermellanvikt – en riktigt härlig fight, som backas upp av inte mindre än tre smärre titelfighter (Rocky Fielding vs Christopher Rebrasse om WBC/Int i mellanvikt, Scott Cardle vs Sean Todd om brittiskalättviktstiteln och Tom Doran vs Luke Keeler om WBC/Int i mellanvikt)

TomaszAdamek.. och dels en tung tävling i Tauron Arena i Krakow, Polen, där Tomasz Adamek (50-4/30 KO) går upp mot Eric Molina (24-3/18 KO) om IBF/I-C-titeln i tungvikt. 39-årige Adamek troddes ju ”slut” efter nederlagen under 2014, men såg bra ut i comebacken ’15 .. och här är han igen – i en riktigt intressant tungviktsdrabbning.