FIGHT WEEK FÖR BRONER-VARGAS, CHARLO, DAVIS, FÖR FRAMPTON-DONAIRE .. KHAN-LoGRECO & SUNDSVALL

apr 16, 2018
boXning

Det är en hyggligt stor Fight Week denna som nu inletts – vi i Sverige vet ju vad som väntar till helgen, men ute i stora världen är veckans måhända hetaste show den i Barclays Center, Brooklyn, New York på lördag med Adrien Broner (33-3/24 KO) i tuff comeback versus Jessie Vargas (28-2/10 KO) i weltervikt. Vargas kommer med sin berömde tränare Mike McCallum till fighten, där den dubble ex-VM-kungen ser sig segra: ”Vi är två spännande fighters som kommer för att ge allt; han har säkert idéer, men min syn på saken är att min näve åker i luften efteråt!” Broner, som under buller och bång bytt coach till Kevin Cunningham, skräder inte orden, trots ’ny’ approach: ”Nu har jag hittat hem, nu blir allt rätt och ni kommer att få se en ny och annorlunda och bättre Broner; jag är ödmjuk och med rätt inställning och kommer att återta VM – detta är bara första steget på vägen!” Denna fight backas upp av två titelfighter, dels den om WBC:s interim-titel i mellanvikt (eg. ett garanterat titelkval) mellan Jermall Charlo (26-0/20 KO) och Hugo Centeno (26-1/14 KO) och dels den om WBA/Regular-VM i super feather/lätt lättvikt mellan Gervonta Davis (19-0/18 KO) och Jesus Cuellar (28-2/21 KO).

Men det vankas också ett riktigt hett card i SSE Arena i Belfast, Nordirland på lördag där förre VM-kungen i lätt lättvikt Carl Frampton (24-1/14 KO) tar sig an förre VM-kungen i lätt fjädervikt Nonito Donaire (38-4/24 KO) i en underbar fight om WBO:s interimtitel i fjädervikt. De två kommer från olika håll in till vikten, två jättenamn där den 31-årige ”The Jackal” lär vara knapp favorit mot 35-årige ”Filipino Flash” i en fight som har det mesta. Den backas upp av WBO-VM i bantam med Sydafrikas färgstarke Zolani Tete (26-3/21 KO) vs en annan ’legend’ i Argentinas Omar Narvaez (48-2-2/25 KO) i vad som kanske är veteranens (42 år) sista stora skott på ära och pengar.

På lördagen är det också bäddat för dramatik i Echo Arena i Liverpool i mötet mellan Amir Khan (31-4/19 KO) och storsnackande Phil LoGreco (28-3/15 KO) i weltervikt, i brittens första match sedan nederlaget mot Canelo Alvarez 2016, och där LoGreco retat gallfeber på Khan med förnedrande omdömen om Bolton-fighterns förmåga att ta en snyting, så att ”King Khan” nu lovat slå ut kanadensaren. Den andra huvudfighten där gäller Brittiska Imperietiteln i lättvikt mellan Sean Dodd (15-2-1/3 KO) och Tommy Coyle (23-4/11 KO).  

Men en av veckans hetaste bataljer, även med internationella ögon sett, är det stora dramat i Gärdehovs ishall i Sundsvall där Otto Wallin och Adrian Granat – två svenska tungviktsbestar – gör upp om en betydande internationell titel, den vakanta EU-titeln .. med en kö-biljett till EM-titeln i tungvikt för segraren och en internationell topp-ranking.