FIGHT WEEK FÖR COSTAS NANGA & FÖR GKK/KOLLI ..

maj 28, 2024
boXning
Det är en avgörande och tuff Fight week denna för vårt utmärkta hopp i lätt tungvikt Costantino ”Costas” Nanga (11-0/8 KO), som precis står i begrepp att med tränaren Roman Anuchin och managern Oliver Cabrera resa iväg till Österrike för sitt hittills svåraste proffsjobb i ringen. De har precis avslutat träningscampen i Benidorm och allt rapporteras vara i bästa form. Costas boxas nu på lördag (1/6) i huvudmatch över 10 ronder i BSFZ Sudstadt i Maria Enzerdorf i Österrike mot stora hemmafavoriten, obesegrade Bernardin Jakaj (16-0/8 KO).
Det är en oerhört vass match, där som det heter i gamet ”någon av de två kommer att förlora 0:an” i förlustkolumnen. Jakaj har boxat uteslutande i Österrike eller sitt ursprungsland Kosovo och har fina segrar över Tomas Adamek, Sergey Demchenko, Marko Nicolic, en IBO/Cont-titelseger över Nasser Bukenya och nu senast Enid Numanovic. Det visar på absolut klass, och Costas, som skulle ha boxat i Stockholm i januari, men olyckligt blev ’snuvad’ på den kampen då motståndaren nekades starttillstånd och därför inte har boxat ännu i år, kommer här till värsta bortaplan. Han har å andra sidan boxat åtta av sina elva kamper ’borta’, och bara tre på hemmaplan i Sverige, och har gjort otroligt bra ifrån sig hela vägen. Detta blir en mycket spännande historia.
Vår store islänning, Gunnar Kolbeinn ”Kolli” Kristinsson (14-0/8 KO) har också plockat upp en nog så tuff uppgift, dito på svår bortaplan, nämligen i Liikuntahalli i Järvenpää, Finland samma kväll, den 1/6, då han där möter hårde finländaren Mika Mielonen (7-1/6 KO) över 8 ronder i tungvikt. Mielonen är en hårdslående herre, som nu senast besegrade dittills oslagne Arash Kojasteh och hans enda nederlag kom 2023 mot väldige landsmannen Robert Helenius. ”Kolli” är dock helt utan förlust som proffs och har gjort en skaplig karriär som förmatchboxare – och ofta sparring åt många av de stora, bl a Helenius – men detta är likväl hårdaste jobbet så här långt. Detta är också en riktigt spännande och intressant fight. Här är främsta uppbackning Samuli Kärkkäinen vs Patrick Jevicky i likaså tungvikt över 8 ronder. 
 
Rapporter kommer framöver från invägning och matchförlopp.