FIGHT WEEK FÖR CRAWFORD – BOXNINGSBEBER I OMAHA

okt 20, 2015
admin

imageDet är Fight Week för en av de hetaste nya stjärnorna på boxningshimlen, WBO:s lätta weltervikts-Champion Terence ”Bud” Crawford (26-0/18 KO) som på lördag försvarar sin VM-titel i hemstaden Omaha i Nebraska, USA – normalt sett inte en ”boxningsstad”, men på senare år ett riktigt centra av aktivitet pga ”Bud” – mot Kanada-baserade exil-haitiern Dierry Jean (29-1/20 KO), i en omsusad fight som också är HBO:s stora show detta veckoslut.
Kampen äger rum i Century Link Center i Omaha och omges av en veritabel boxningsfeber i stan med omnejd, ja större delen av präriestaten Nebraska. Det har varit så sedan Crawford erövrade VM-titeln från Ricky Burns i mars ’14 och kom hem från London som en hjälte, och vid båda hans försvar i Omaha har stadens befolkning gått man ur huse för att se boxnings-stjärnan, både i den otroliga succén vs Yoriorkis Gamboa i juni och mot Ray Beltran i november förra året. Årets första försvar gjorde Crawford mot Thomas Dulorme i april i Texas – så NU är suget större än nånsin!

Från början skulle denna VM-fight ha haft konkurrens om rubrikerna – åtminstone utanför Nebraska – av Kell Brooks försvar av sin IBF-VM-titel i weltervikt mot Diego Chaves i London, men den fighten fick strykas förra veckan efter att Brook skadat revbenen och matchen därför måste omplaceras. Ett nytt datum har ännu inte preciserats.