FIGHT WEEK FÖR CULCAY-ANDRADE, LEMIEUX-STEVENS

mar 09, 2017
boXning

Culcay vs Andrade pre fight

Det är Fight Week inför två stora event denna kommande lördag – det var egentligen tre på ”g” men Gary Russell vs Oscar Escandon om WBC-VM i fjäder och medföljande Jermell Charlo vs Charles Hatley om WBC-VM i lätt mellan har fått ställas in pga sjukdom – nämligen här i Europa, i Friedrich-Ebert-Halle i Ludwigshafen, Tyskland mellan försvarande mästare Jack Culcay (22-1/11 KO) och förre WBO-kungen i klassen Demetrius Andrade (23-0/16 KO) om WBA-VM i super welter/lätt mellanvikt .. ett riktigt spännande möte med skilda stilar på kollisionskurs. Den betydligt längre Andrade har lovat komma ut som ”ett godståg och köra rakt över” den tyske kungen. Culcay har å sin sida lovat ”att se till det tåget spårar ur”!
Denna show bjuder också på en andra titelfight i form av Nikki Adler (15-0/9 KO) mot Mery Rancier (7-7-3/5 KO) om vakanta WIBF & GBU-titlarna i supermellan för damer. Tävlingen visas på Viaplay Fighting från kl 19.

Och den andra stora galan går i Turning Stone Resort & Casino i Verona, New York, USA där förre IBF-VM-kungen i mellanvikt David Lemieux (36-3/32 KO) i ett halv-officiellt VM-kval möter Curtis Stevens (29-5/21 KO) om att ta sig tillbaka till en ny utmanarposition. Lemieux gav Gennady Golovkin en tuff fight om VM-titeln 2015, räckte då inte till, men vill ha ett nytt skott på den fruktade ”GGG”. Stevens rönte samma öde mot Golovkin 2013, men har sedan dess jobbat hårt på att ta sig tillbaka till toppen. Nu har båda chansen.
Semin på denna tävling går i lättvikt mellan förra storstjärnan Yuriorkis Gamboa (25-1/17 KO; obesegrad WBA-VM kung i fjäder 2009-11) och Rene Alvarado (24-7/16 KO) – nästa steg i exil-kubanens försöka att åter-etablera sig i lättvikt.

BILDEN: Culcay versus Andrade