FIGHT WEEK FÖR DEGALE VS EUBANK, DIRRELL VS YILDIRIM..

feb 19, 2019
boXning

Det hettar till, om möjligt än mer än tidigare, mellan denna veckas hetaste lördagspar, de ’eldiga’ brittiska rivalerna James DeGale (25-2-1/15 KO) och Chris Eubank (27-2/21 KO) som drabbar samman i en s k ’hatmatch’ nu till helgen i The O2 i London. Det har varit ont blod mellan de två länge och det blir inte bättre för varje gång de nu yttrar sig om kommande möte, en match mellan de två ex-kungarna om vem som har framtiden kvar i världstoppen efter lördagsnatten. De båda har de senaste dagarna kört öppen träning för media i London, och sade då en del:

James De Gale: ”Den 23 februari kommer jag att utplåna det där hånfulla smilet i hans face. Han är bara show, men jag är seriös. Skulle han hetat Smith hade ni aldrig lagt märke till honom, han lever bara på sin fars namn. Det handlar om nivåer i boxning och jag är en hel nivå över honom, så på lördag natt kommer det att handla om uppläxning. Eubank Jr skall sättas i skolbänken. Jag har döpt det här till hans ’pensionerings-fight’. När han förlorar på lördag är han slut! Det här blir hans sista match!”

Chris Eubank Jr: ”Han har haft några hårda fighter, det är klart. Det är så det blir – en fight som detta, speciellt mot just mig, kan innebära slutet på hela hans karriär!”  

På undercardet här möts nya tungvikts-esset Joe Joyce (7-0/7 KO) och förre VM-fightern Bermane Stiverne (25-3-1/21 KO) om Brittiska Samväldestiteln i tungvikt över 12 ronder.

I Minneapolis Armory i Minnesota möts också på lördagen Anthony Dirrell (32-1-1/24 KO) och förre VM-utmanaren (inom WBSS; då mot Eubank) Avni Yildirim (21-1/12 KO) om vakanta WBC-VM i supermellanvikt. Sedan Dirrell förlorade denna titel mot Badou Jack har han kämpat sig tillbaka och har fem raka segrar nu inför möjligheten att återta sitt gamla bälte. Efter förlusten mot Eubank har nu Yidirim också fem raka inklusive segern om International-titeln mot Lolenga Mock senast.