FIGHT WEEK FÖR DIMITRENKO OCH GRANAT & VAKANTA TITLAR

dec 19, 2017
boXning

Det är årets näst sista fight week, en av kalenderns hetsigaste shopping-veckor upp till julafton, och då hinner man knappast med någon proffsboxning därutöver, men lite av varan finns dock på agendan likväl. Den för våra ögon främsta showen går i Sporthalle i Hamburg, Tyskland på fredag den 22/12, där Alexander Dimitrenko (40-3/26 KO) försvarar sin IBF/Int-titel i tungvikt mot Adnan Redzovic (18-2/6 KO), dvs den titel han i mars i Malmö erövrade från Adrian Granat. Det är första gången den store ex-ukrainaren går i ringen sen dess och mannen han möter är en god andraklassare som spruckit de två gånger han försökt sig på toppen – föga talar för honom även i detta tredje försök.

Den här galan, i regi promotor Erol Ceylan, bjuder också på Adrian ”Gäddan” Granats come back till ringen, efter Malmö-debaclet. Granat (14-1/13 KO) går en 8-rondare mot Irakli Gvenetadze (9-5/8 KO), en karriärmässigt ganska ojämn georgier, och 26-årige ”Gäddan” borde ha en säker seger, bara nerverna hålls i styr och han följer sekond Armand Krajncs råd från hörnan.

Han är dock segersäker, säger i en press-release: ”Jag är i mycket god form. Jag har plockat upp en hel del från Armand och samarbetet med nya konditionscoachen Danny Cranmer går utmärkt. Jag är redo!” För Armand blir detta en resa tillbaka till gamla ’jaktmarker’: ”Hamburg är alltid ett kärt återseende. Där bodde jag under mina första år som proffs och där vann jag VM .. Adrian har vad som krävs för att nå toppen, men det är en brutal konkurrens.” Trion Adrian-Armand-Danny reser ner på onsdag och gör sig redo för kamp. En seger där öppnar för att slå fast matchkontraktet mot Otto Wallin om EU-titeln, en möjlig match i Sverige i mars.
Ytterligare en svensk boxar på galan i Hamburg; det är Karlo Tabaghua (18-10/13 KO), från Växjö, som gjort hela karriären utomlands och som nu i lätt mellanvikt möter tyske favoriten Sebastian Formella (16-0/8 KO) i en 8-rondare.

På fredagen görs också upp om två vakanta titlar; dels är det WBO-VM för damer i lättvikt mellan Brenda Caren Carabajal (13-3-1/9 KO) och Rose Volante (11-0/6 KO) som möts i Jujuy i Argentina, där den förstnämnda har hemmaplan mot gästande brasilianskan. Och dels är det uppgörelsen om EM-titeln (EBU) i lätt mellanvikt i Palais des Sports i Saint-Quentin i Frankrike mellan Zakaria Attou (25-6-2/7 KO) och Orlando Fiordigiglio (27-1/12 KO) – den förstnämnde är EU-mästare, den andre IBF/I-C-mästare (och missade om EM första försöket, vs Vitu) och det gäller Cedric Vitus vakanta bälte.
På lördagen, den 23:e, händer inget på titel-fronten, men det boxas en del framförallt i Asien och på julafton är det bara boxningar i Japan.
Det var också boxningar i söndags, i Japan, då Momo Koseki (23-2-1/9 KO) lyckades erövra WBC:s stråvikts-titel från landsmaninnan Yuko Kuroki (17-4-1/8 KO) via ett enhälligt poäng-domslut – ett resultat vi är skyldiga er.