FIGHT WEEK FÖR FIGHT LIFE VI – STARTAR MED EMIL & YA

mar 11, 2019
boXning

Så är vi framme vid fight week för årets första stora event på hemmaplan, i Tegelbruket i Örebro på lördag med start kl 16. Då är det vårt senaste proffs Emil Petersson (1-0) som går först in i ringen för sin andra start som yrkesfighter – han vann snyggt över georgiern Irakli Zubiashvili i debuten, på poäng – och nu får han på sin lott en redigt tuff uppgift i slovaken Heinrich Herak (2-4/1 KO), en 25-åring med sex proffsmatchers erfarenhet, övermatchad ett par gånger utomlands men också med ett par hyggliga vinster under bältet, inte minst den över Kristian Ivanic på poäng men också en vass TKO-seger över Romeo Merzei, men det var några år tillbaka i tiden. Vid comebacken i fjol tog han sig vatten över huvudet mot irländska jättelöftet John Joyce men kämpade hårt in i femte ronden av den 6-rondaren, så 27-årige Malmöpågen Emil bör helst vara redigt laddad för uppgiften. Herak kom in som sen ersättare för en sjuk grek, men dennes stallkompis Panagiotis Matsagkos (3-1) är fortsatt med på tävlingen, en 24-årig tuffing som nu vunnit tre raka segrar, alla på poäng, och det är vad han tar med sig in i ringen mot comebackande

Yaffet ”YA” Amaniel (3-1) med liknande record, men nu tillbaka från en förlust senast. Den 32-årige stockholmaren, med ursprung från Eritrea, är en välkänd profil  i boxningskretsar, en glad och vänlig man med stort leende, men med ett härligt ’go’ i ringen och en oftast frejdig offensiv, kommer till Örebro för att rätta upp sin record. Det kommer att bli fight!

Cardet i sin helhet i Tegelbruket omfattar sju proffsfighter, och vi återkommer inom kort med tävlingens damfight och senaste nytt inför. Inom några dagar väntas det brasilianska teamet till Örebro och sista förberedelserna för huvudmatch och backup. Även den stora semins, SM-matchens kämpar, kommer dock sent in till stan, väl förberedda för kamp. Huvudmatchen gäller RBO vacant heavyweight title mellan Pezhman Seifkhani, Örebro, Sverige och Leandro Rufino, Sao Paolo, Brasilien över 8 ronder. SM-titeln i cruiservikt över 6 ronder står på spel mellan Marcus Alberts, Stockholm och Samo Jangirov, Katrineholm, och i den andra internationella 6-rondaren möts Marko Calic, Pula, Kroatien & Örebro och Clebson Tubarao, Sao Paolo, Brasilien.