FIGHT WEEK FÖR FORNLING VS MORELL; MOCK & DOGBOE

jan 02, 2018
boXning

Det nya året går igång med en lite nättare Fight Week, utan en enda VM- och EM-fight, dock med en interim-titel på spel i Ghana och en hyggligt tung jubileumsgala i Köpenhamn med vår Sven Fornling i försvar av sin Baltiska titel mot Jeppe Morell i ena huvudfighten nu på fredag den 5/1.
Jubileet ifråga är Mogens Palles 60-årsfirande som promotor/matchmaker, numera partner med sin forna tungviktsstjärna Brian Nielsen, och detta sker i Frederiksberghallerne i Köpenhamn, således på fredag kväll och den formella huvudkampen är med danske veteranen Lolenga Mock (41-14-1/13 KO) och förre interim-VM-mästaren Dimitri Chudinov (20-1-2/13 KO) över 10 ronder i super mellanvikt,

men den andra huvudkampen är den som drar till sig mest intresse; den går alltså mellan Sven Fornling (12-1/6 KO) och hemmafavoriten

Jeppe Morell (8-1/3 KO) och gäller Fornlings IBF-bälte om Baltic title i lätt tungvikt – en härlig prestigefight över 10 ronders distans.
Fornling: ”Vår match är galans riktiga huvudmatch – vi är bättre än gubbarna Mock och Chudinov, och ärligt talat så möter jag gärna vinnaren av deras fight direkt efter att jag tagit hand om Morell. Detta är en viktig match för mig och en god seger för upp mig i närheten av toppskiktet i lätt tungvikt och min promotor har lovat mig, vid seger, att nästa fight blir om nåt stort, vi kanske rentav går efter nåt av VM-bältena! Men först skall Morell bestraffas för att han sköt upp vår fight från december till nu. Det blir bara han själv som förlorat på detta. Det kommer ett par hundra svenskar och kollar på fighten så det blir en magisk boxningsafton!”

Lördagens största fight, jordklotet runt, äger rum i Bokum Boxing Arena i Accra, Ghana där Isaac Dogboe (17-0/11 KO) tar sig an Cesar Juarez (20-5/15 KO) om WBO:s interim-titel i lätt fjäder/super bantamvikt över 12 ronder. 23-årige Dogboe har hållit WBO/Int. och WBO/Africa-titlarna i två år och går obesegrad in i denna interim-VM-historia .. Juarez höll tidigare International titeln och prövade på VM mot Nonito Donaire 2015 och mexikanen föll på poäng men gick tiden ut.