FIGHT WEEK FÖR GASSIEV VS DORTICOS; RAMIREZ & ANCAJAS … HAVNAA I NORGE..

jan 30, 2018
boXning

Det är fight week för nästa semifinal i WBSS cruiserviktsturnering – nu till lördag gäller det mötet mellan IBF-världsmästaren Murat Gassiev (25-0/18 KO) och WBA/Reg-mästaren Yunier Dorticos (22-0/21 KO) – en verklig thriller om vem som går vidare till finalen i Jeddah, Saudiarabien i maj mot Oleksandr Usyk, som ju vann en av de bästa matcher som ägt rum i viktklassen nånsin i lördags över letten Mairis Briedis – och denna semi går i Bolshoy Ice Dome i Adler/Sochi, Ryssland på bästa sändningstid för Europa. Arenan har en kapacitet på 12.000 och väntas sälja ut .. det är sju goda förmatcher på programmet varav fem på lägre titelnivå: Roman Andreev vs Craig Evans (WBO/Int. lättvikt), Maxim Vlasov vs Olanrewaju Durodola (WBC/Silver cruiservikt) plus ytterligare tre International-titlar. Viaplay Fighting bevakar från kl 20 på lördagen.

Men det är också denna lördag en dubbelgala från USA, från Bank of America Center i Corpus Christi, Texas där Gilberto ”Zurdo” Ramirez (36-0/24 KO) försvarar sin WBO-VM-titel i supermellanvikt mot Ghanas Habib Ahmed (25-0-1/17 KO) i huvudnumret på denna Top Rank/Bob Arum promotion .. det är afrikanens första chans på VM, men det är ”Zurdos” tredje försvar .. och den biträdande huvudfighten blir nya färgstarka filippinska stjärnan Jerwin Ancajas (28-1-1/19 KO) USA-debut – han är en adept till Manny Pacquiao och spås bli stor – och han försvarar sin IBF-VM-titel i lätt bantamvikt/super fly, den titel han erövrade från McJoe Arroyo 2016, för fjärde gången, nu mot mexikanen Israel Gonzalez (21-1/8 KO), som här får sin första VM-chans. På programmet återkommer nu också revanschhungrige Jesse Hart (22-1/18 KO), som ju föll senast med heder mot Ramirez om VM och nu söker åter-kvala .. och här möter en andra Ghana-fighter i klassen, tuffe Thomas Awimbono (25-7-1/21 KO).

Denna lördag går det också en VM-match för damer, i Institut Tec i Monterrey, Mexico där Guadelupe Martinez Guzman (16-9/6 KO) försvarar sin WBC-VM-titel i super fly/lätt bantamvikt mot Irma Garcia (18-2-1/3 KO) .. det är Guzmans andra försvar av bältet och Garcias första chans på denna titel – hon höll dock en kort tid 2013 WBA:s bantamviktstitel.

Det är dessutom debut för Sauerland i Norge, där man på lördag arrangerar i SÖR Amfi i Arendal på Skagerack-kusten med Kai Robin Havnaa (11-0/9 KO) i huvudkamp mot Gezim Tahiri (13-3/7 KO) i cruiservikt – Kai Robin har ju sparrat en hel del på sistone med Otto Wallin, och den senare har bara beröm till övers för norrmannen: ”han utvecklas mycket och han är i utmärkt form, han kommer att visa sitt bästa nånsin!” – och den fighten backas av Tim Robin Lihaug (16-4/9 KO) vs Vasyl Kondor (18-18-1/6 KO) i lätt tungvikt och med Kevin Melhus, cruiservikt och Simen Nysaether, tungvikt i två av de övriga förmatcherna.