FIGHT WEEK FÖR GOLOVKIN VS JACOBS

mar 14, 2017
boXning

IMG_2994
En av årets riktigt stora fighter är på ingång, nämligen VM-matchen i mellanvikt med Gennady ”GGG” Golovkin (36-0/33 KO) mot Daniel Jacobs (32-1/29 KO) om WBA/WBC/IBF/IBO-titlarna i Madison Square Garden i New York, New York nu på lördag, vilket väntas bli en penningstinn affär – den går över HBO Pay-per-view och kommer att bli en intressant jämförelse i förmåga att dra in pengar visavi det andra fenomenet idag på den sidan Canelo Alvarez (som möter Julio Cesar Chavez Jr i maj) – den slutgiltiga VM-fighten de två emellan har ju skjutits på obestämd framtid. Det var knappast Golovkins fel att den matchen inte blev av, men det är han som fått utstå ett omfattande ’nät-hat’ i sociala media, så suverän mästare han än är. Den 34-årige kazaken, numera bosatt i Los Angeles, tar dock detta med upphöjt lugn. Sin vana trogen tänker han låta nävarna föra hans talan i ringen. Här och nu möter alltså ”GGG” sin främsta utmanare, tillika WBA:s regulära VM-kung (GGG är super-champ i klassen), varmed den dubbel-nomineringen av mästare nu skall röjas ur vägen. Jacobs har en enda förlust i karriären, för snart sju år sedan, och har försvarat sin WBA/reg-titel fyra gånger sedan han vann den 2014. Detta är en mäktig kamp och riktigt tuffa bud om segern. Vid måndagens pressmöte kontrade de varann sportsligt men bestämt.
GGG: ”Det är en intressant situation. Han är bosatt i Brooklyn och tycker han har hemmaplan, men jag är bosatt i Madison Square Garden, det är min arena. Alla matcher är olika; med Daniel blir det seriöst. Alla pratade före min förra match, mot Kell Brook, om hans ’power’. Jag känner till Daniels ’power’ .. efter första ronden kände jag till Kells ’power’ också.” (Red anm: GGG blåste bort Brook på fem ronder)
Jacobs: ”Jag lever för det här ögonblicket. Jag har väntat halva mitt liv på den här fighten. Jag är helt inne på den här uppgiften. Jag älskar boxning och detta att den bäste möter den bäste. Så för mig är min del av den här matchen en del av mitt eftermäle.”

Den andra huvudmatchen i MSG på lördag är en annan potentiell höjdare. Världens bäste kilo-för-kilo räknas förre flugviktskungen, nuvarande lätt bantam-kungen, Roman ”Chocolalito” Gonzalez (46-0/38 KO) som – obesegrad över fem VM-kamper i flugvikt 2014-16 .. lämnade viktklassen och erövrade lätt bantam i september förra året – och som nu försvarar sin nya titel för första gången mot Wisaksil Wangek (41-4-1/38 KO) .. den senare en klar ’underdog’, men i boxning vet man aldrig .. och utmanaren är en ruggig puncher.