FIGHT WEEK FÖR GRANAT I FÖRSTA TITELFIGHTEN

okt 11, 2016
boXning

imageAdrian ”Gäddan” Granat (13-0/12 KO) avslutar dessa dagar finslipningen av formen i gymet i Hamburg inför sitt första riktigt stora jobb som professionell boxare, då han nu på lördag i G18 Halle, Wilhelmsburg i Hamburg möter IBF/Int-mästaren (och förre EM-utmanaren) Franz Rill (13-1/9 KO) om den senares titel. Rill var mannen som gav Robert Helenius en skaplig fight om EM-titeln i december ’15, och han erövrade IBF:s Internationella titel i sin senaste match då han slog ut Salvatore Erittu i fjärde ronden – och han kommer att bli ett verkligt test på Granats kapacitet.
Adrian har gått från klarhet till klarhet under sin uppmarsch, merendels över forna stora namn som gjort sitt i en ring: Danny Williams, Darnell Wilson, Konstantin Airich, Michael Sprott men också tagit ut dugliga andraklassare som Evegeny Orlov och Samir Kurtagic – och är tveklöst redo för ett tuffare jobb.
”Vi har haft en fantastiskt träningscamp med massor av sparring de senaste månaderna”, säger han i ett pressmeddelande, ”och jag har kommit till träningen varje dag och bara sagt till tränare Baser ’line ém up!’ .. jag vill inte uppmana till betting, men säger nu klart ’sätt inga pengar på Rill’ i den här fighten. Jag kan inte se honom klara mer än högst åtta ronder mot mig!”
Rill vs Granat är semi-huvudkamp i Hamburg på lördag; huvudmatchen gäller WBO:s vakanta EM-titel i tungvikt mellan Christian Hammer (19-4/11 KO) och Erkan Teper (16-0/10 KO).