FIGHT WEEK FÖR KOVALEV-ALVAREZ, BIVOL-CHILEMBA & DIB-FARMER ..

aug 01, 2018
boXning

Action fortsätter prägla denna heta sommar – nu till helgen är inget undantag; största tilldragelsen är den högintressanta WBO-VM-fighten i lätt tungvikt mellan Sergey ”Krusher” Kovalev (32-2-1/28 KO) och Eleider ”Storm” Alvarez (23-0/11 KO) i Hard Rock Hotel & Casino i Atlantic City, New Jersey nu på lördag. Kovalev är ju åter lätta tungviktens främsta namn (efter att Andre Ward lämnade sporten) och försvarar här sitt WBO-bälte för andra gången. Han är nu på plats i AC och kollade häromdagen oddsen på hans fight – han är skyhög favorit att segra. Men det är i sanning ingen enkel match statistiskt; Alvarez har varit första utmanare i flera omgångar men trugats stiga åt sidan för andra konstellationer .. tills nu, och den 34-årige colombianen är alltjämt obesegrad över 23 matcher och slog förra sommaren ex-champ Jean Pascal i ännu ett VM-kval, vilket således äntligen mynnar ut i en faktisk VM-fight. Frågan är dock om han väntat för länge ..?

På samma gala matchas nu inte fullt lika omsusade WBA-VM-kungen Dmitry Bivol (13-0/11 KO), likaså ryss till nationalitet – som Kovalev – men vid 27 års ålder den yngre av de två (Sergey är 35) och på många sätt den med störst framtidspotential; han gör här sitt andra försvar av WBA-titeln/lätt tungvikt, och det är mot Isaac Chilemba (25-5-2/10 KO), som förvisso inte är någon ’duvunge’ utan här får sin andra VM-chans .. den första vs Kovalev slutade med poängförlust.

Något norröver i USA, i Nassau Coliseum på Long Island, New York möts också på lördagen två ex-mästare i en ’het’ fight i weltervikt, nämligen Devon Alexander (27-4-1/14 KO) och Andre Berto (31-5/24 KO) i en 12-rondare som kan få viss betydelse för kommande VM .. och här möts också Peter Quillin (33-1-1/23 KO) och nya stjärnan J´Leon Love (24-1-1/13 KO) i en 10-rondare i lätt mellanvikt; detta är också VM-plats för Alicia Napoleon (9-1/5 KO) som möter Hannah Rankin (5-1/1 KO) om WBA:s VM-titel för damer i supermellanvikt. Napoleon tog vakanta titeln i mars mot Femke Hermans och gör här sitt första försvar, mot brittiska Hannah, som ju faktiskt har en tidig förlust mot Joanna Ekedahl.  

På lördagen har vi också en VM-fight till för damer, i Estadio Aldo Cantoni i San Juan, Argentina där Maria Cecilia Roman (12-4-1) försvarar sin IBF-VM-titel i bantamvikt mot Carolina Raquel Duer (19-4-1/6 KO); det är Romans tredje försvar av titeln och en returkamp på deras VM-fight förra hösten, som Roman tog hem på ett delat domslut.

Redan på fredagen har vi dock en VM-fight i Technology Park i Sydney, Australien där förre IBF-VM-kungen i fjädervikt Billy Dib (43-4/24 KO) drabbar samman med amerikanen Tevin Farmer (25-4-1/5 KO) om den vakanta IBF-VM-titeln i super feather/lätt lättvikt, i vad som blir en stor show ’down under’.