FIGHT WEEK FÖR MARGARITO VS JONES, KUBO VS ROMAN

aug 30, 2017
boXning

Det är en relativt tam Fight Week den vi är inne i, i varje fall i jämförelse med den extravagansa förra helgen bjöd på, med blott en VM-fight och en stor mexikansk gala med legenden Antonio Margarito (40-8/27 KO) i en ödesmatch mot hårdslående men ojämne Carson Jones (40-11-3/30 KO) i Chihuahua, Mexico i lätt mellanvikt över 10 ronder på lördagen. Jones har kommit ut tämligen kaxigt på amerikansk vis och lovat pensionering för Antonio: ”Margarito har haft en stor boxningskarriär, han var en ’terror’, men han är nu i slutfasen och jag blir den som knuffar honom över kanten in i ’retirement’. Hans stil passar mig!”
Den andra huvudmatchen på den tävlingen en stentuff kvalificeringsfight i weltervikt över 12 ronder mellan två obesegrade stjärnor: Carlos Ocampo (21-0/12 KO) vs Konstantin Ponomarev (32-0/13 KO), vilket kan bli en thriller.

Helgens enda VM-match går i Shimazu Arena i Kyoto, Japan på söndagen mellan Shun Kubo (12-0/9 KO) och hans utmanare Daniel Roman (22-2-1/8 KO) om WBA:s regulära VM-titel i lätt fjäder/super bantamvikt. Det är Kubos första försvar sedan han tog VM-bältet från Nehomar Cermeno i april i år. Roman är från Kalifornien och håller Nord-Amerikanska titeln.