FIGHT WEEK FÖR MEGAMATCH CANELO VS KHAN

maj 03, 2016
boXning

imageimageDet är Fight Week för en av årets största fighter, det mega-event som just nu byggs upp mot sitt crescendo i T-mobile Arena i Las Vegas, Nevada, USA mellan Saul ”Canelo” Alvarez (46-1-1/32 KO) och hans utmanare om WBC-VM i mellanvikt Amir Khan (31-3/19 KO) nu på lördag.
Detta är tänkt som höjdpunkten på mexikanska firandet av ”Cinco de Mayo”, som startar på Kristi himmelfärdsdag och pågår in i helgen. ”Canelo” är ju den mexikanska boxningsvärldens absolut största namn idag och potentiell kandidat till kilo-för-kilo-kung över huvud. Det här är Alvarez första försvar av VM-titeln i mellanvikt, som han erövrade från Miguel Cotto i november i fjol, men utöver allt beröm för den insatsen har han också fått kritik för att han inte boxar på den riktiga VM-nivån på 72,6 kg utan gör även denna match på catchweight 155 lbs=70,3 kg. Kritiken kommer givetvis främst från den ”andra” VM-kungen, enligt många idag den riktigare mästaren (men det är Alvarez som ÄR den linjära mästaren) nämligen Gennady ”GGG” Golovkin, som ju fordrar, med rätta, ett titelenande på korrekt vikt.
Detta är dock en senare fråga. Nu gäller det en nog så tuff uppgift mot Khan, och promotor Oscar de la Hoya har hårt trummat för sin ’guldkalv’ Canelo. Den senare har valt att ligga lågt i snacket, inget bravado och klysch-prat: ”Jag förbereder mig alltid 100% före en match. Det enda som ändras är strategin inför motståndet. Varje boxare är olika, varje boxare kommer med det han är bäst på. För Khan har vi tränat på öka snabbheten i händerna, på kontra och på mycket rörelse och fotarbete. Han kommer att försöka efterlikna Mayweather, men jag är beredd på det, på allt. Det är vad jag gör, jag tränar hårt och låter snacket vara, gör mitt i ringen.”
Motståndaren och utmanaren Amir Khan, själv mästare (WBA/IBF) i lätt weltervikt, på senare tid WBC/silver-champ i weltervikt, och som ju således kliver upp en dryg viktklass här, har inte heller tagit ut några stora svängar, bara betonat att han har allt att vinna och att han älskar slå ur underläge och igår fick han ny inspiration av Leicester Citys triumf i Premier League – han kommer ju från Bolton, England gubevars: ”Jag är en klar underdog mot Canelo Alvarez, men jag känner att detta är året för underdogs. Det Leicester City har gjort är fullständigt otroligt. Du hade kallats tokig om du i början på säsongen påstått att Leicester skulle vinna – det de gjort är en fantastisk inspiration. Jag skall använda det. Jag skall visa att det går att göra i boxningsringen också!”