FIGHT WEEK FÖR PEZHMAN & PAOLO I ZAGREB

apr 17, 2024
boXning
Det är dags för spännande comeback till ringen för den svenske tungviktskungen Pezhman Seifkhani (16-1/12 KO), som varit borta från aktiv tävlan i över nio månader – efter operation på besvärande armbågsskador, med lång rehab – då han nu på lördag den 20/4 återvänder på en större show i KC Drazen Petrovic i Zagreb, Kroatien. Den 33-årige Örebroaren möter i denna comeback-match den unge (21 år) bosniern Demir Gulamic (6-9-2) över 6 ronders distans. Gulamic är en inte alltför märkvärdig 110 kg tungviktare, som blandat segrar och förluster om vartannat i en 5-årig proffskarriär, men samtidigt vet inte Fight Life-teamet riktigt var Pezhman står idag. Coach Kamran Kabinejad deklarerar frankt inför avresan idag till Kroatien: ”Pezhman är inte 100% ännu efter skadan, så vi måste pröva först mot en något lättare motståndare. Men det är tungvikt, och allt kan hända, så även om det borde gå vägen, så vet man aldrig helt säkert.”
Även Paolo Magui (8-0/3 KO) är med på resan idag till Zagreb, där även han boxar på förmatch-cardet; han möter hyggligt starke tjecken Mike Jurik (7-10/6 KO) över 6 ronder i lättvikt. Detta är en 23-åring som tappat en del i tuffa matcher mestadels utomlands, men också lyckats vinna, framförallt på hemmaplan, och då på KO/TKO. Paolo var i ringen senast förra månaden då han vann på poäng 6 över Mihail Zubenco.
Nere i Zagreb ansluter sig också Fight Life-fightern Marko Calic (15-1), som ju är kroat till börden, och här gör sin första kamp på fem månader, mot en ännu inte namngiven motståndare. Huvudmatch på galan är en VM-match för damer (vakanta WBC-VM & WBA/Interim) i welter mellan Ivana Habazin (22-5) från Kroatien och Kinga Magyar (14-4) från Ungern över 10 x 2 ronder.