FIGHT WEEK FÖR RAMIREZ VS O´CONNOR

jul 03, 2018
boXning

Vi har en relativt stillsam sommarvecka framför oss men en VM-fight toppar ändå den kommande helgens aktiviteter – det är ’nybakade’ WBC-VM kungen i super lightweight/lätt weltervikt Jose Ramirez (22-0/16 KO) som sätter sin titel på spel mot Danny O´Connor (30-3/11 KO) på sin egen hemmaplan i Save Mart Center i Fresno, Kalifornien nu på lördag. Det förväntas komma en jättepublik (kapacitet 17.000) trots tv-sändning över ESPN.

En av de frågor som hänger i luften är om Ramirez kommer att ansluta till årets WBSS-turnering – där ju nu Baranchyk-Yigit (om IBF) är inprickad och Kiryl Relikh (WBA) är med men åter undras över amerikanernas medverkan, främst Ramirez och Maurice Hooker (WBO) – ett svar lär inte komma förrän efter lördagens VM.  

”Jag vill möta alla mästarna i klassen”, säger Ramirez, ”men nu måste jag först ’ta hand om business’ och röja undan Danny O´Connor den 7 juli. Jag är upprymd över att komma hem och försvara titeln. Det här kommer att bli en stor natt för Central Valley of California!”  

Ramirez, USA:s OS-man 2012, har gått obesegrad genom karriären fram till och med erövrandet av den vakanta WBC-titeln (efter avgångne Terence Crawford) via poäng 12 i mars över Amir Imam. Danny O´Connor, från Massachusetts, har en fin record med WBC/Int-titeln som främsta merit, men kommer till fighten som massiv ’underdog’.

Semin på galan är en skarp 10-rondare i weltervikt om NABF-titeln (Nord-Amerika) mellan Egidijus Kavaliauskas (19-0/16 KO), en stark balt numera stationerad i Kalifornien, och Juan Carlos Abreu (21-3-1/19 KO) från Dominikanska Republiken. Typiska nordamerikaner?

 

Det går faktiskt en så kallad ”VM-fight” till nämligen om WBA:s Regulära VM-titel i cruiservikt (deras B-titel; vakant dessutom) mellan Beibut Shumenov (17-2/11 KO) och Hizni Altunkaya (30-1/17 KO) i Barys Arena i Astana, Kazakstan. Beibut, f d mästare, numera bosatt i USA, återvänder hem och möter här den rutinerade tysk-turken Altunkaya, som dock mest boxat för GBU/WBF.