FIGHT WEEK FÖR SPENCE-OCAMPO .. FÖR ACOSTA, DALAKIAN, HUCK ..

jun 12, 2018
boXning

Det är en något blygsammare fight week detta än den förra men det är ändå några tunga evenemang på gång där ute. Störst denna veckoända är tveklöst nya storstjärnan Errol Spence Jr (23-0/20 KO) försvar av sin IBF-VM-titel i weltervikt i Ford Center i The Star i Frisco, Texas, USA på lördag, där han tar sig an tuffe mexikanske utmanaren Carlos Ocampo (22-0/13 KO). Spence erövrade ju titeln via KO på Kell Brook i maj i fjol och har sedan dess försvarat mot ex-mästaren Lamont Petersen och imponerat hela vägen – dedicerad att bli en av branschens stora kommande superstars – och detta är nu alltså den 28-årige Texas-födde, numera New York-bon, Spence andra försvar av bältet. Ocampo, från Baja California, är också en obesegrad fighter, som slagit sig fram till utmanarposten via starkt men främst latin-amerikanskt motstånd, IBF-topprankad, men tar här ett stort steg upp i klass, räds dock inte uppgiften, säger: ”Jag vet att Spence är en mycket tuff fighter och jag kan inte säga hur han kommer att boxas mot mig, men vad han än kommer med så är jag redo!”  

Back-up på denna gala är en andra VM-kamp, mellan Daniel Roman (24-2-1/9 KO) och Moises Flores (25-0/17 KO) om WBA-VM i super bantam/lätt fjädervikt. Den senare höll interim-bältet tills han förra årets slogs ut på gonggongen i första ronden av Guillermo Rigondeaux, vilket sen ändrades till No Contest. Det är Romans andra försvar av bältet.  

 

Det är också stor gala i Coliseo de Puerto Rico Center i Hato Rey, Puerto Rico på lördag där förre mästaren Miguel Cotto/Cotto Promotions – numera promotor – bjuder på VM-fight i lätt flugvikt (WBA) mellan Tito Acosta (17-1/17 KO) och utmanaren om titeln Carlos Buitrago (30-3-1/17 KO) – det är Acostas första försvar av den vakanta titel han vann i december; Buitrago å sin sida har vunnit flera lägre titlar men missade på VM i stråvikt 2016 och får nu en andra chans på ett stort bälte.

Också i Tyskland, i Ballhaus Forum i München, går en större tävling av format, där formella huvudkampen är Peter Milas (11-0/9 KO) vs Francesco Pianeta (35-3-1/21 KO) om IBO/Int-titeln i tungvikt, men där största intresset likväl knyts till förra storstjärnan Marco Hucks (40-5-1/27 KO) come back, senast synlig i WBSS-cruiserviktsturnering, och han tar sig an Yakup Saglam (40-4/37 KO) i en tungviktsfight. Den senare en turk-tysk som härjat starkt under toppen men fallit på de stora namnen, Odlanier Solis, Manuel Charr, Joseph Parker.

Och i England, i Metro Arena i Newcastle, arrangerar årets promotor Eddie Hearn/Matchroom en hyggligt stark tävling, som TV-bevakas även av Viaplay (start kl 20) där huvudmatcherna är Josh Kelly (6-0/4 KO) vs Kris George (14-1/8 KO) om Samväldestiteln i weltervikt & WBA/Int och Lewis Ritson (15-0/9 KO) vs Paul Hyland Jr (18-0/7 KO) om Brittiska titeln i lättvikt, även detta på lördagskvällen.

 

På söndagen bjuds på VM-boxningar i Parkovy Convention Center i Kiev, Ukraina då Artem Dalakian (16-0/11 KO) försvarar WBA-titeln i flugvikt mot Sirichai Thaiyen (50-3/35 KO). Dalakian vann titeln med en stark seger över Brian Viloria i februari .. hans thailändske veteran-utmanare har tidigare hållit WBA:s interim-titel men missade på riktiga VM vid förra chansen 2014.