FIGHT WEEK FÖR SPENCE VS GARCIA, FARMER-CARROL MFL

mar 13, 2019
boXning

Vi är redan inne i en mäktig fight week, vars stora fight är en megamatch mellan två obesegrade champions, mötet mellan IBF-VM-kungen i weltervikt och en av världens främsta fighters kilo-för-kilo idag Errol Spence Jr (24-0/21 KO) och hans utmanare, regerande VM-kung i lättvikt (och lätt welter) tillika en av toppmännen kilo-för-kilo, Mikey Garcia (39-0/30 KO) i årets hittills tuffaste match-up. De  möts på lördag natt i AT&T Stadium i Arlington, Texas och matchen går pay-per-view ut över Nordamerika. Det är 29-årige Spence tredje VM-försvar sedan han tog titeln från Kell Brook i maj 2017, men det är den klart mest hög-profilerade. 31-årige Garcia har hållit WBO:s fjädervikts-titel 2013, WBO-VM i lätt lättvikt 2013-14, WBC-VM i lättvikt sedan 2017 – och höll en tid även IBF-VM i den klassen 2018 – och IBF-VM i lätt weltervikt under 2018 – mästare i fyra viktklasser således och har aldrig förlorat någon titel-match. Om detta avsevärda steg upp, i vikt och motstånd, han nu tar säger han: ”Ingen annan vågar göra det jag gör. Allt jag vill är att bevisa att jag är bäst i världen och kan slå vem som helst, och vill be erkänd för det. Om det gör mig till ’bäst i stan’ så är det bara extra bonus!” Båda boxarna väntas in till Dallas under tisdagen och ’hettan’ stiger.  

På förmatchcardet gör långtidsavstängde (dopingtest) f d VM-kungen i supermellanvikt David Benavidez (20-0/17 KO) comeback och möter J’Leon Love (24-2-1/13 KO) i en spännande 10-rondare.

Redan på fredagen är det dock stor VM-gala i Liacouras Center i Philadelphia, Pennsylvania, USA då Matchroom-DiBella-Peltz samarbetar om en färgstark show där IBF-VM-kungen i junior lightweight/lätt lättvikt Tevin Farmer (28-4-1-1NC/6 KO) försvarar sitt VM-bälte mot irländaren Jono Carroll (16-0-1/3 KO) – ett nummer görs av att den stora boxningsstaden ’Philly’ inte haft en VM-kung på länge och detta är första försvaret av en VM-titel i staden på 16 år! (sedan Bernard Hopkins försvarade mot Morrade Hakkar; efterföljande Philly-mästare Steve Cunningham och Danny Garcia försvarade aldrig hemma) ”Ja, fanders .. vi skriver historia”, säger Farmer, ”men säljer vi inte ut arenan nu, så försvarar jag aldrig mer här. Men det gör vi nog, säljer ut!”

Det faktum att Eddie Hearn/Matchroom kommit it som co-promotor – och detta går ut över DAZN – bidrar till att den andra huvudmatchen är en högprofilerad damkamp där Katie Taylor (12-0/5 KO) möter tuffa brasilianskan Rose Volante (14-0/8 KO) i ett titelenande i lättvikt. Taylor sätter sina VM-bälten (IBF/WBA) på spel mot Volantes WBO-VM-bälte. Det är Taylors sjätte VM-fight och Volantes fjärde – en riktigt häftig damfight.

I Memorial Center i Gifu, Japan försvarar på lördagen WBO-VM-kungen i flugvikt Kosei Tanaka (12-0/7 KO) sin titel mot landsmannen och heta rivalen Ryoichi Taguchi (27-3-2/12 KO). Det är 23-årige Tanakas första försvar av denna titel (han höll tidigare WBO-VM i stråvikt 2015-16, lätt flugvikt 2016-18); 32-årigeTaguchi var en lysande WBA-VM-kung i lätt flugvikt 2014-18, och kommer nu upp i flugvikt för denna utmaning.