FIGHT WEEK FÖR STEVENSON VS BADOU JACK

maj 14, 2018
boXning

Vi är inne i Fight Week för en av de största fighter en svensk boxare varit involverad i sedan Ingos VM-bataljer i tungvikt för snart 60 år sedan, när förre WBC-VM-kungen i supermellan & WBA-Regular-mästaren i lätt tungvikt Badou Jack (22-1-2/13 KO) går upp i sin kanske tuffaste fight nånsin på lördag natt i Air Canada Center i Toronto, Canada som utmanare om WBC-VM i lätt tungvikt mot Adonis Stevenson (29-1/24 KO).

Stevenson, en av branschens hårdaste south paws, har hållit WBC-tronen sedan han slog ut Chad Dawson (KO 1) i juni 2013, och har sedan dess försvarat sitt VM-bälte åtta gånger, mot Tavoris Cloud (TKO 7), Tony Bellew (TKO 6), Andrzej Fonfara (W 12), Dmitry Sukhotskiy (KO 5), Sakio Bika (W 12), Tommy Karpency (TKO 3), Thomas Williams (KO 4) och Fonfara en andra gång (TKO 2) – några av försvaren mot ’lättare’ folk men också några verkligt skarpa skalper under vägs, berömd för sitt fruktande vänster-klipp, men även om han i sin record har ett enda nederlag (stoppad 2010 av Darnell Boone) och således inte förlorat på åtta år och över 16 matcher, så är idag ”Superman” 40 år gammal och rimligen måste ju även den bästa av resor ta slut nån gång.

Och Badou Jack ”The Ripper” kan vara mannen som fixar det – han har nu hunnit bli 34 år gammal och höll WBC-VM i klassen under från det han slog Anthony Dirrell (W 12) i april 2015 – med försvar mot George Groves (W 12), Lucien Bute (W DQ 12) och i titelenande med IBF vs James DeGale (D 12) – tills han gav upp titeln självmant i februari 2017, erövrade WBA/Regular-titeln från Nathan Cleverly (TKO 5) men gav upp den nästan omgående, i augusti 2017. Han har också en enda förlust, ett olycksfall i arbetet vs Derek Edwards 2014 och är nu obesegrad över dryga fyra år och sju matcher (varav en oavgjord och dito i record en oavgjord tidigare). Han är berömd för sin kyla i ringen och suveräna förmåga att läsa motståndet, en taktiker av rang.

 

Stevenson till media vid pressmöte förra veckan: ”Badou Jack är en excellent utmanare. Han är smart och han har varit världsmästare och har bevisat att han är en sann ringkrigare. Men jag är världens bästa lätta tungviktare. Toronto och hela Jordklotet kommer att få se det den 19 maj!”

Badou Jack: ”Jag gläds åt att få boxa här i Toronto den 19:e. Jag tackar Adonis och hans team för att de ger mig chansen; jag har legat i träning en längre tid och känner mig prima. Campen har varit mycket bra, och jag tror jag blir den bättre mannen och är redo att bli världsmästare igen i en bra show i Toronto 19/5.”

Galan kallas Premier Boxing Champions Event och arrangeras av Groupe Yvon Michel, Lee Baxter Promotions och Mayweather Promotions. Showtime tv-sänder över Nord-Amerika och här hemma kommer Viaplay Fighting att visa matchen live på lördagsnatten/söndag morgon.