FIGHT WEEK FÖR TATLI, HORN, POVETKIN, SAUNDERS MFL

dec 11, 2017
boXning

Detta är starten på en lätt besynnerlig Fight Week med ett flertal stora matcher under uppsegling dock utspridda över hela veckan, vilket inte är vanligt.

Först ut är redan på tisdag kväll i Kiisahalli i Helsingfors, Finland där förre EM-kungen Edis Tatli (29-2/10 KO) får sin efterlängtade returmatch mot regerande EM-kungen i lättvikt Fransesco Patera (18-2/7 KO) om titeln (EBU). Det var i början av maj månad som den 24-årige belgaren skrällde stort och erövrade Tatlis EM-bälte, då finländaren gjorde sitt fjärde försvar av titeln, men således föll på poäng efter en ytterst jämn och oviss kamp, som avgjordes med två domarröster mot en i favör till Patera. Finländarna klagade svårt – och till sist är nu returmatchen ett faktum. Redan i kväll, måndag, är invägningen, och fight-cardet i övrigt består av fem matcher av förmatch-karaktär.

Onsdagen, självaste Lucia, bjuder på två större galor, med främst den stora WBO-VM-fighten i weltervikt där Jeff Horn (17-0-1/11 KO) – mannen som i juli besegrade Manny Pacquiao och ursprungligen skulle mött ’PacMan’ i retur här, men det är skjutet till nästa år – försvarar sitt VM-bälte för första gången och det är mot tuffe britten Gary Corcoran (17-1/7 KO), WBO/I-C-mästare. Detta sker i Convention & Exhibition Center i Brisbane, Australien och drar till sig massivt intresse, sänds även över till USA via ESPN.
I en betydligt mindre men lika fullt högst intressant tävling i York Hall/Bethnal Green i London kör Eddie Hearn/Matchroom en ’doubleheader’ med Katie Taylor (7-0/4 KO) i försvar av sitt nyvunna WBA-VM-bälte i lättvikt mot Jessica McCaskill (5-1/3 KO) från USA; och den andra huvudfighten är brittiske mästaren Martin Joseph Ward (18-0-2/8 KO) mot spanjoren/förra EM-kungen Juli Giner (21-2-1/8 KO) om den vakanta EM (EBU)-titeln i lätt lättvikt/super feather.

Fredagen ger oss en stor tävling från DIVS i Jekaterinburg i Ryssland där Alexander Povetkin (32-1/23 KO) tar sig an Christian Hammer (22-4/12 KO) om WBA/WBO/International Titles i tungvikt – ett mycket intressant möte i den tyngsta klassen, där den nu 38-årige ryssen gör sin andra start för året, efter allt strul, och den 30-årige rumänen kommer med fem raka segrar över bra motståndare de senare åren, dock uppehåll sen maj. Även i övrigt är det en stark tävling med flera mycket bra matcher: Magomed Kurbanov mot Akinori Watanabe i lätt mellan (WBO/Int), Evegeny Chuprakov vs Pablo Manuel Ojeda i lätt lättvikt (WBO/I-C) m fl.
Samma dag går dessutom en IBF-VM-fight för damer i bantamvikt mellan Maria Cecilia Roman (10-4-1) och Gabriela Bouvier (13-7-1/3 KO) i Estadio Aldo Cantoni i San Juan i Argentina. Det är 34-åriga Romans första försvar av titeln och Bouviers fjärde VM-försök, efter tre tidigare missar i flugvikt. OCH i Merthyr, Wales går också en fight om vakanta EM-titeln i bantam mellan Ashley Brace (7-0/3 KO) och Melania Sorroche (13-2-1/2 KO).

På lördagen har vi själva en hygglig tävling i EnArena i Stockholm med Robin Safar (4-0/3 KO) vs Levan Lukutashvili (4-1/4 KO) och Redouane Kaya (5-0/1 KO) vs Giorgi Abuladze (10-3-1/2 KO i de främsta fighterna på ett sju matcher tungt program – Leon Chartoi måste stå över på grund av förkylning.


Annars går lördagens tyngsta tävling i Place Bell i Laval i Quebec, Canada där Billy Joe Saunders (25-0/12 KO) försvarar sin WBO-VM-titel i mellanvikt mot farlige fransk-kanadensaren David Lemieux (38-3/33 KO) i en het batalj. Det är Billy Joes tredje försvar av titeln – i ständig skugga från den rättmätige VM-kungen i klassen Gennadi ”GGG” Golovkin – och det är Lemieuxs andra försök på VM .. han missade tungt mot GGG 2015 men har fyra raka segrar på hög nivå sedan dess. Detta är ett samarrangemang mellan Frank Warren och Golden Boy Promotions; en stor tävling med ytterligare elva matcher på programmet.