FIGHT WEEK FÖR USYK VS DDD .. & BERINCHYK VS YIGIT!

aug 22, 2023
boXning


Det är Fight week för en av årets större evenemang och definitivt det största som arrangerats i vårt grannland Polen, då nämligen nu på lördag den 26/8 WBA/IBF/WBO & IBO-VM-kungen i tungvikt, Ukrainas boxningsstolthet, Oleksandr Usyk (20-0/13 KO) försvarar sina VM-bälten i Tarczynski Arena i Wroclaw, Polen mot utvalde brittiske utmanaren Daniel ”DDD” Dubois (19-1/18 KO). Det hela är ett samarbete mellan promotorerna Alexander Krassyuk, K2 Promotions och Frank Warren, Queensbury Promotions. K2 är givetvis liktydigt med bröderna Klitschkos promotionbolag och Krassyuk deras business-VD, och de övervakar i första hand Usyks intressen; Warren är förstås den store brittiske promotorn, som idag arrangerar i skuggan av Europas och Världens största promotorkraft, Eddie Hearn (Matchroom, DAZN), men vars stora input här är utmanaren Dubois. Den stora VM-galan i Wroclaw sänds ut över världen via USA ESPN+ och TNT Sports (f d BT Sports/England) och går att köpa för Pay-per-view på 19.95 pund.

Denna match kom till, relativt hastigt, efter att alla förhandlingsmöjligheter bröt samman mellan den linjäre VM-kungen (WBC/RING) Tyson Fury och Usyk .. och Dubois klev fram som möjlig kandidat att kunna utmana – efter en övertygande seger över Kevin Lerena i december. Usyk är dock en överväldigande favorit till segern, med mycket få tunga röster för att ”DDD” verkligen skulle ha en chans, men därvid har förre fjäderviktsmästaren Carl Frampton nu stuckit ut hakan och deklarerat: ”Jag tror inte Usyk, som är en fantastisk boxare men ingen stor puncher, kan slå ut Dubois med ett slag, men det kan däremot Daniel .. slå ut Usyk, med en enda fullträff! Det är kanske inte sannolikt, men det är fullt möjligt, och däri ligger hans chans. Tro mig, han kommer att försöka!” 

Boxarna ifråga anländer nu till Polen – Usyk under ett stort säkerhetspådrag, med tanke på närheten till rysk-infiltrerade Vitryssland – och vi kommer de närmaste dagarna att få rapporter om hur allt vässas inför fight, fram till fight-time. 

Det är ett tämligen stort program som bjuds på i Wroclaw med hela tolv förmatcher, med en salig blandning av nationaliteter – fem ukrainare, fem polacker, två britter, två amerikaner, en tysk, en fransman, en spanjor, en kazak, en uzbek, en ungrare … och en svensk! 

Galans ’semi’ – kampen närmast huvudmatchen – går nämligen mellan Ukrainas förra OS-tvåa och obesegrade proffs Denys Berincyk (17-0/9 KO) och vår egen f d Europamästare som proffs och Berinchyks OS-motståndare Anthony ”Can You Dig It” Yigit (27-3-1/10 KO), som drabbar samman i lättvikt över 12 ronder, om WBO/International Title. Det är en häftig ’returkamp’, elva år efter förra mötet. Och verkligt tuffa bud för den i comeback stadde svensken. Där är det också dags för avresa till Polen. Vi återkommer givetvis, när det drar ihop sig till kamp.