FIGHT WEEK FÖR WALLIN VS MANDRAS I SUNDSVALL

apr 19, 2017
boXning

Det är fight week för en av de tyngre tungviktsmatcher vi haft i Sverige sedan proffsen kom tillbaka för nu tio år sedan, nämligen titelmatchen om WBA Continental Championship i Sporthallen i Sundsvall denna kommande lördag mellan Otto Wallin (17-0/11 KO) och den regerande italienske mästaren i klassen Gianluca Mandras (12-4/5 KO). Intresset är stort i Sundsvall och en tämligen väl fylld Sporthallen är att vänta.

Otto själv ser tillbaka på en nu fem år lång resa som proffs och konstaterar i en intervju med Sauerlands Edward Roff att mycket har hunnit hända, sedan han packade trunken 2013 och flyttade till Tyskland och Team Sauerland .. och efter en tid slog sina påsar ihop med tränare Joey Gamache och gjorde Köpenhamn till ny bas för förberedelserna. Nu längtar han till lördagen:

”Jag kan knappt bärga mig att äntligen få komma hem och proffs-boxas på min egen hemmaplan. Jag får gåshud bara jag tänker på det, och det kommer att bli fantastiskt. Jag har sålt massor med biljetter och min familj och alla mina vänner kommer att vara där, och de säger sig knappt kunna vänta på lördagen – och det kan knappt jag heller!”

”Sist jag boxade hemma”, fortsätter han, ”var 2012 och jag boxade i landslaget mot Frankrike i min allra sista amatörmatch. Sen blev jag proffs i Tyskland och flyttade därefter träningen till Joey i Köpenhamn. Massor har hänt på de här fem åren. När jag reste var jag en pojke – nu kommer jag hem som man!”

”Naturligtvis är det nervöst, det är en del av gamet men jag vet hur jag ska hantera det, och jag måste vara försiktig och göra jobbet rätt – och det är en viktig fight, min första titelfight och en seger betyder mycket ranking-mässigt för framtiden .. men jag har alltid gillat att boxa hemma, jag har gjort några av mina bästa matcher i Sundsvall, och jag är säker på att publikens stöd kommer att lyfta mig massor!”

Otto Wallin bär det överlägset tyngsta jobbet i proffsgalan på lördag, men det är ett späckat ’card’ under honom med Mikaela Laurén, Oscar Ahlin, hemvändande nya Sundsvalls-proffsen Kennedy Katende – på sin tid stadens store boxar-son – och Rocco Wadell .. och skåningarna Hampus Henriksson och Patricia Berghult samt jättelike svensk-islänningen Gunnar Kolbeinn Kristinsson som samtliga har grannlaga uppgifter att lösa i ringen.