FIGHT WEEK FÖR WBA-R/NAVARETTE, EM/KRASNIQI .. & SVENSKA FIGHTERS I TYSKLAND & UNGERN

maj 29, 2018
boXning

WBA, som håller sig med lyxen av två egna världsmästare i flertalet viktklasser har beslutat att sanktionera det för toppen av lätta fjädervikten hög-intressanta mötet nu på lördag i Arena ’Jose Sulaiman’ i Monterrey, Mexico mellan Emanuel Navarrete (24-1/21 KO) och Colombias Jose ”General” Sanmartin (26-4-1/17 KO) som gällande WBA-VM/Regular-titeln i super bantam/lätt fjädervikt. ’Super’-champion för WBA i klassen är Daniel Roman, USA som möter första utmanare Moises Flores om ’verkliga’ VM-titeln den 16/6. Men denna ”andra” VM-fight nu till helgen är  också en riktigt god batalj. 23-årige Navarrete har en enda förlust tidigt i karriären och tillhör främsta eliten, och hans motståndare Sanmartin är visserligen lägre rankad, precis top-tio hos WBA, men kommer med sex raka segrar under två års tid, varav fem före full tid. Detta är den kommande helgens främsta fight.

Detta är annars en vecka med något lägre profil – förvarnande sommarens ankomst med färre stora evenemang, dock med ännu ett flertal på ingång närmaste veckan – men på Europafronten har vi också en större titelfight på lördag i Wee Arena i Bad Tölz i Tyskland, där Robin Krasniqi (47-5/17 KO) möter Stanislav Kashtanov (36-2/21 KO) om den vakanta EM (EBU) titeln i supermellanvikt .. den titel Halillah Mohoumadi avgått från för en tid sedan. 31-årige Tysklandsbaserade Kosovo-fightern Krasniqi, som vunnit flera lägre titlar (Int.. I/C) och utmanat om WBA-VM/Reg vs Jürgen Braehmer och WBO-VM mot Nathan Cleverly (förluster) är nu framme vid sin första chans på EM  .. och får mot sig den två år äldre ryssen (född ukrainare) Kashtanov, som hållit WBA:s interim-titel och tidigare EM/öst-varianten. Det är en ’skarp’ fight.

Sauerland har en god show i Stadionsporthalle i Hannover samma lördag, där huvudmatchen är Artur Mann (13-0/8 KO) vs Alexander Peil (10-0/6 KO) om WBO/Int-titeln i cruiservikt .. och här boxar Oliver Flodin (3-0) i sin fjärde proffsmatch en sexrondare, först tänkt mot vitryssen Ivan Murashkin (3-3-1/1 KO) men denne har just sjukanmält sig, så det torde bli byte av motståndare där ..

Även Pezhman Seifkhani (8-0/5 KO) boxar denna lördag, i Sporthall i Szentgotthard i Ungern, mot rutinerade och småfarlige Zoltan Csala (11-16/9 KO), en man som dock gått ’knackigt’ senaste året, i en 8-rondare i ..

D

Och även Karlo Tabaghua (18-11/13 KO) boxar i Ungern, i Varpalota, mot en ny men duktig rumän (stark amatör) Eronim Aradoaie (5-0) i en 6-rondare i weltervikt.