FIGHT WEEK FÖR WBSS EUBANK VS YILDIR

okt 04, 2017
boXning


Det är fight week för nästa kvartsfinal i World Boxing Super Series, den här gången för turneringen i supermellanvikt, där Chris Eubank Jr (25-1/19 KO) tar itu med turk-tysken Avni Yildirim (16-0/10 KO) nu på lördag i Hans-Martin-Schleyer Halle i Stuttgart, Tyskland. Denna match, den andra kvarten på denna vikt, har redan dragit på sig en del kontrovers, då vid det stora pressmötet i Stuttgart på måndagen Yilderim kom i ensamt majestät (se bilden) – den försvarande IBO-VM-kungen från England uteblev helt och hållet ..!

Det var i allra högsta grad meningen att han och hans team skulle närvara, men de ställde in sin medverkan i allra sista stund, åberopandes att de oroade sig för Chris säkerhet! Chris Eubank Sr gav en ursäkt som mynnade ut i att Juniors säkerhet inne i en samling med övervägande turkiska fans som stöttade Yildirim var otillräcklig. Ahmet Öner, Yildirims manager och coach sa tämligen irriterat: ”Han /Junior/ visar usel respekt mot organisationen och mot oss och mot våra fans, speciellt som hans far kallade dem ’farliga människor, huliganer’ men ni har nu alla sett dem, det är trevligt och bra folk!” Yildirim: ”Han är arrogant, respektlös, dålig stil. Det är inte snyggt.”
Detta gör förmodligen att fighten hettar till ännu mer, det blir troligen ingen gemensam offentlig träning idag och senare och hur det går med torsdagens pressträff återstår att se. Kanske möts de inte förrän på invägningen på fredagen. 26-årige Yildirims dröm är en seger över Eubank på lördag och avancemang till en semifinal mot segraren av George Groves och Jamie Cox (som möts 14/10). 27-årige Eubank är favorit, men det väntas bli en mycket hård fight. Sista kvarten går mellan Jürgen Brähmer och Rob Brant (27/10) – där segraren sedan möter Callum Smith (som vann mot Erik Skoglund).
Reservmatch i Stuttgart på lördag är Stefan Haertel (14-0/1 KO) mot Viktor Polyakov (13-1-1/6 KO), som går in i huvudmatchen om någon av Eubank och Yildirim uteblir eller inte klarar vikten.
Lördagens andra stora tävling går i Manchester Arena, England där två ex-champions försöker återkvala mot VM i lättvikt, nämligen Anthony Crolla (31-6-3/13 KO) och Ricky Burns (41-6-1/14 KO), med EM-match i weltervikt som andra huvudkamp mellan Sam Eggington (21-3/13 KO) och Mohamed Mimoune (18-2/2 KO). Det är Eggingtons första försvar av EM-bältet.