FIGHT WEEK FÖR WHITE VS CHISORA, WARRINGTON VS FRAMPTON, CHARLO-BRÖDERNA …

dec 18, 2018
boXning

Det är en ny spännande Fight week under uppsegling med en lördag av högsta klass att se fram emot i boxningsvärlden. Största numret är den stort emotsedda tungviktsdrabbningen i O2 Arena i London, där på lördagsnatten 1:a rankade (WBC/WBO) utmanaren Dillian Whyte (24-1/17 KO) kommer att komma in på drygt 115 kg mot evige utmanaren men ofta tvåa i de stora kvalen, dito drygt 115 kg tunge Derek Chisora (29-8/21 KO) .. ”The Body Snatcher” vs ”Del Boy” – en mycket het fight i framförallt England men noga följd av alla experter jorden runt. De två är långtida rivaler och har inte mycket gott att säga om varann och en verklig urladdning kan väntas. Deras första möte, i december 2016, slutade bra nära oavgjord, men Whyte fick då segern på ett delat domslut och en poängs övervikt. Promotor Eddie Hearn/Matchroom har döpt det hela till ”The Brawl To Settle It All”.
På samma tävling försvarar Nicaraguas spinkiga men hårdslående, 169 cm långa flugviktare och regerande WBC-kung, Cristofer Rosales (28-3/19 KO) sin VM-titel mot nye tuffe britten Charlie Edwards (13-1/6 KO); Edwards är brittisk mästare och har vunnit WBA/Cont-titeln men gör debut på VM-nivå, medan Rosales här, på värsta bortaplan, försvarar sitt bälte för andra gången .. men första försvaret var i Belfast mot Paddy Barnes, så han räds inte ’lejonets kula’.

Det går ytterligare en mycket stor fight på brittisk mark denna lördag, nämligen i Manchester Arena med Frank Warren som promotor, där skarpe teknikern Josh Warrington (27-0/6 KO) nu, efter den knappa men lysande segern över Lee Selby om titeln i våras, försvarar sitt IBF-VM-bälte i fjädervikt för första gången och det mot viktklassens största namn, den förre VM-kungen och Nord-Irlands boxningshjälte Carl Frampton (26-1/15 KO) – en ruggigt het fight! Frampton höll VM i lätt fjädervikt 2014-16, och WBO-VM i fjädervikt 2017 (med två sagolika krig mot Leo Santa Cruz) och nu är han tillbaka som WBO/interim-champ. Warrington har haft en del att säga om ”The Jackal” under åren, men nu är det han som sitter på tronen och han som försvarar en obruten segerrad och sitt bälte i en ödesmättad fight.

Även på andra sidan Atlanten bjuds på stor VM-dramatik senare på lördagsnatten – då bröderna Charlo ska upp i var sin titelfight i Barclays Center i Brooklyn, New York. Den något tyngre tvillingbrorsan Jermall Charlo (27-0/21 KO), tidigare IBF-VM i lätt mellan 2015-17, men nu WBC/Interim-mästare i mellanvikt, skulle ha försvarat mot starke utmanaren Willie Monroe Jr, men denne missade ett doping-test för ett par dagar sedan och plockades resolut bort – han är inte avstängd men skall nu testas om, men får inte boxas om VM nu – och igår, med fem dagar kvar till fight, ersattes han av hårde ex-ryssen, numera Florida-bon Matt Korobov (28-1/14 KO), som skulle boxat på undercardet men nu flyttades upp till sin karriär andra VM-chans (han föll om WBO-VM mot Andy Lee 2014, enda nederlaget) – en tuff ’switch’ för båda boxarna!
Tvillingbrorsan Jermell Charlo (31-0/15 KO), regerande WBC-kung i superwelter/lätt mellanvikt, försvarar sin VM-titel för fjärde gången och utmanare här och nu är Tony Harrison (27-2/21 KO) från Kronk-gymet i Detroit, som haft en VM-chans tidigare (förlust vs Jarrett Hurd/IBF) men kommer med tre raka segrar över bra folk sedan dess. Bröderna Charlo är från Texas men har på senare år gjort Barclays till hemma-arena.