FIGHT WEEK FÖR WHYTE VS BROWNE; GOULA VS MERHY..

mar 20, 2018
boXning

Det är fight week för en riktigt häftig tungviktsfight i det massiva mötet i O2 Arena (Millenium Dome) i London nu till lördag mellan Dillian Whyte (22-1/16 KO) och Lucas ”Bid Daddy” Browne (25-0/22 KO) om till det yttre WBC/Silver-titeln i tungvikt men än mer en position i verkliga världs-toppen i viktklassen. Det är mycket hetta i den fighten: sedan kval-förlusten och om brittiska titeln mot Anthony Joshua i december ’15 har Whyte vunnit en serie matcher, främst med imponerande segrar över Dereck Chisora och Robert Helenius och är nu framme vid potentiellt VM-utmaning – om han skulle klara Browne. 38-årige har marscherat långsamt, men obrutet (ja bortsett från en kritiserad doping-avstängning) men framförallt KO-segern över förre VM-kungen Ruslan Chagaev (2016) satte honom i position. Nu gäller allt-eller-inget för dessa två bestar: 196 cm lång, 117 kg tung Browne vs nio år yngre, 193 cm lång, 115 kg tung Whyte.
Uppbackning på denna Eddie Hearn-show är två brittiska titelfighter: Lewis Ritzon vs Scott Cardle (lättvikt) och Frank Buglioni vs Callum Johnson (lätt tungvikt) men det är också meningen att Derick Chisora skall få en fight på cardet.

 

I Frankrike, i Palais de Sport i Marseilles går på lördag två förmenta VM-fighter i regi WBA; det är dels matchen mellan Arsen Goulamirian (22-0/14 KO), en obesegrad 30-åring från Toulouse, och Ryad Merhy (24-0/20 KO), en Belgien-baserad 25-årig afrikan från Elfenbenskusten, dito obesegrad – om den vakanta WBA/Regular-titeln i cruiservikt. Den backas upp av en interim-WBA-titelfight (eg VM-kval) i super welter/lätt mellanvikt mellan Michel Soro (31-2-1/21 KO) och John Vera (18-0/11 KO), en 30-årig fransman mot en 29-årig amerikan från Texas.

En tredje stor show äger rum i Europa, den intressanta sam-produktionen mellan Sauerland och EC Boxing i Hamburg på lördag där äntligen Tyron Zeuge och Isaac Ekpo möts om WBA-VM/regular i supermellanvikt (uppskjutet från december) och Karo Murat möter Travis Reeves om IBO-VM i lätt tungvikt .. och där Klara Svensson gör come back – vilket vi studerar imorgon ..!