FIGHT WEEK FÖR WILDER-ORTIZ, DIRRELL-UZCATEGUI, KOVALEV-MIKHALKIN, BIVOL-BARRERA .. I NEW YORK!

feb 26, 2018
boXning

En synnerligen het fight week har precis dragit igång med färgstarka nedslag fram till lördagens drabbningar i två dubbelgalor med totalt fyra högintressanta titelfighter. Störst på alla ledder är den förväntade urladdningen mellan tungviktsbjässarna Deontay ”Bronze Bomber” Wilder (39-0/38 KO) och Luis ”King Kong” Ortiz (28-0/24 KO) om WBC-VM i Barclays Center i Brooklyn, New York, som på många sätt är mer än så .. andra försöket att få till fighten (första stoppad på Ortiz odeklarerade blodtryckspiller), en ’het’ rivalitet mellan två obesegrade jättar som inte tycker vidare bra om varann, positionen som ’finalist’ inför en absolut showdown i slutet av året mot segraren av WBA/WBO/IBF-VM mellan Joshua och Parker (som går den 31/3 i Wales). Det har snackats en hel del i veckor nu, mest från Wilders sida: ”Ortiz har aldrig mött nån av min kaliber .. med min naturliga ’killer instict’ .. han kan snacka bäst han vill men all den skiten åker ut genom fönstret när du står i ringen mot ’the real one’. Jag är oberörd.” Och Ortiz svarat: ”Oh, så fel han har. Jag är mer än redo och detta kommer att bli en riktigt dålig natt för Wilder. Han pratar och slänger dynga dagarna i ända. Jag har inte mer att säga, mer än att prat vinner man inget på. Han försöker övertyga sig själv, det är allt, och det hjälper inte.” Vilket fick Wilder arg/are: ”Folk måste förstå att jag kunde struntat i honom, men jag valde att ge honom chansen och så snackar han skit. Det är rätt motståndare, vid rätt tillfälle, på rätt plats. Någons ”0” måste försvinna .. han kan bli Cubas första tungviktskung men fattar inte vad han står emot. Han skall hantera ett monster med killer instinct!”

Support på denna tävling är reprisen på Andre Dirrell (26-2/18 KO) vs Jose Uzcategui (26-2/22 KO) om IBF:s interim-titel i super mellanvikt – det första mötet, i maj i fjol, slutade ju högst kontroversiellt med att mexikanen diskvalificerades efter att ha drämt till Dirrell efter gonggongen i åttonde ronden, vilket gör detta till ett ’hett’ returmöte. Det gäller alltjämt bara interim-bältet, dvs i princip ett VM-kval; riktiga titeln hålls av Caleb Truax.

Sergei ”Krusher” Kovalov (31-2-1/27 KO) försvarar sin WBO-VM-titel i lätt tungvikt mot förre EM-kungen Igor Mikhalkin (21-1/9 KO) – vars comeback vi organiserade i Malmö i mars i fjol – i The Theater i Madison Square Garden i New York, som topp på nästa dubbelgala denna lördag, nästdörrs till den stora showen ovan. Detta är således ett tungt möte mellan två ryssar – i USA – och nästa steg mot att försöka ena titlarna i klassen igen – de splittrades upp efter Andre Wards avgång. Kovalev säger sig nu ha lagt nederlagen vs Ward bakom sig: ”Det var mitt livs läxa, men det berodde till stor del på att jag stressade fram och tillbaka mellan Ryssland och USA, missade en del i träning och fick besvär med tidsomställning, dålig diet och överträning. Det är borta nu .. nu fungerar det. Min nya tränare Abror Tursunpulator håller stenkoll på mig. Mikhalkin är south paw, men jag vet hur han skall tas. Jag kommer vara redo för allt och jag är verkligen motiverad nu.”
Mikhalkhin, närmast okänd i USA: ”Vi var lagkamrater som amatörer, Sergey och jag, hemma i Ryssland, och som våra karriärer utvecklats blev det oundvikligt att vi måste mötas förr eller senare som proffs. Nu är det här! Jag är redo för jobbet.”
Den andra titelfighten på detta card är VM-fight nr två i lätt tungvikt, nu om WBA-VM, mellan Dmitry Bivol (12-0/10 KO) och Sullivan Barrera (21-1/14 KO) – en riktigt härlig styrkemätning.
Bivol: ”Jag är glad över att få boxa i Amerika och Madison Square Garden är ett berömt ställe, så det är härligt. Jag är mer upprymd än nervös, tror jag. Men så är jag före varje fight. Jag vill möta de allra bästa. Barrera antog utmaningen. Det gläder mig. Det blir en bra match och det är mäktigt att boxa här och på samma card som Sergey Kovalev – han anses en av de bästa idag. Två ryska världsmästare bredvid varann!”
Barrera: ”Det här skulle bli en synnerligen viktig seger, givetvis, och en dröm i uppfyllelse, och så får man se vad som händer efter det. Det finns många stora fighter där ute, just nu!”
Men det är givetvis ingen slump att dessa två VM-fighter i viktklassen går bredvid varann. Det laddas för en potentiell fortsättning mellan segrarna.