FIGHT WEEK FÖR YIGIT VS HUGHES; WALLIN, CEDERROOS, EKEDAHL ..

nov 28, 2017
boXning


Det är Fight Week för den tuffa bortamatch Europamästare Anthony Yigit (20-0-1/7 KO) har mot brittiske utmanaren Joe Hughes (15-2-1/6 KO) på den senares hemmaplan i Leicester, England nu på lördag. De två möts alltså om EM/EBU-titeln i super light/lätt weltervikt i Leicester Arena med Blain McGuigan, Cyclone Promotions som promotor och där EM-fighten är huvudkamp uppbackad av en match om Samväldes-titeln i cruiservikt mellan Luke Watkins och Mike Stafford på ett totalt åtta matcher tungt card. Båda huvudmatch-boxarna ligger nu inne i sista förberedelserna; Anthony har finslipat formen i Stockholm före stundande avresa till England och sista dagarnas uppladdning på plats i Leicester.

Yigit är dock blott en av fyra svenskar i elden denna kommande lördag 2/12:Otto Wallin (18-0/12 KO) gör comeback efter ögonbryns-skadan i slutet av augusti och detta blir nu första matchen sedan triumfen över Mandras i april – han möter Gabriel Enguema (7-3/4 KO) i MBS Arena i Potsdam över 10 ronder i en Sauerland-gala vars huvudmatch just nu är i bryderi; den ursprungliga om VM i supermellan, Zeuge vs Ekpo, har måst planeras om till senare, och nu ska istället Ramona Kuehne boxa om WBC/Silver-titeln ..

Vidare boxar Elin Cederroos (1-0/1 KO) i en liten show i Santa Pola/Alicante i Spanien – enda proffsmatch på amatörcard i övrigt – mot Ester Konecna (1-4-1) över 6 ronder (6 x 2) i supermellanvikt .. och Joanna Ekedahl (2-0) boxar också i Spanien, i Villaruba de Santiago på ett dito litet card med debuterande norrmannen Kent Erik som andra start; Joanna möter serbiskan Hristina Stojadinovic (0-1) över 4 ronder i super welter, Ulf Johansen är matchmaker åt promotor Enrique Soria (Tundra).