FIGHT WEEK FÖR YIGIT VS MARTIN; SAFAR & KAYA I FÖRMATCHER

sep 25, 2017
boXning


Det är Fight Week för den länge emotsedda EM-matchen på svensk hemmaplan, i Solnahallen nu på lördag den 30/9 mellan Europamästare Anthony Yigit (19-0-1/7 KO) och utmanare Sandor Martin (29-1/10 KO) i den första EM-fighten i Sverige sedan Bo Högberg och Sandro Mazzinghi dammade ihop i Hovet den 11/11 1966 – för över 50 år sedan. Martin, en synnerligen tuff spanjor, är som vi berättat uppbackad av Evander Holyfields nya promotionföretag och kommer till Sverige för att skaffa sig den internationella titel han behöver för lansering mot VM. För vår egen ”Can You Dig It” Yigit gäller det att hålla fast vid den klassiska EM-titeln, av samma skäl. Den skall vara hans språngbräda in i den verkligt stora världen. Och han är Champ idag – han tänker ingalunda tillåta något eller någon korsa hans planer.

Förmatchprogrammet byggs kring en rad unga nya stjärnor i detta land; vi har berättat om Hampus Henrikssons medverkan mot danske tuffingen Adam Bashanov .. och om Oliver Flodins spännande proffsdebut mot ingalunda ofarlige Richard Hegyi.

Idag presenterar vi två man till: dels mycket lovande lätta tungviktaren Robin Safar (3-0/2 KO), som var i elden tidigare i månaden (i EnArena den 9/9) och då för första gången som professionell tvangs gå tiden ut mot hårde Djordje Markovic, men vann överlägset och lärde sig en hel del på att behöva gå distansen dessutom.
”Det känns bra att vara tillbaka i ringen så snabbt igen”, säger Robin, ”och jag tänker lämna ringen som segrare även denna gång. Vem motståndaren än är så är han inte på min nivå. Jag kan boxas och jag kan dansa och jag kommer att göra vad som behövs för att segra!”
Den först bokade Jozef Kolodzej har dock måst bytas ut och nu möter Safar något mer rutinerade och för sin tuffhet väl kände Ondrej Budera (3-3-1/3 KO) från Tjeckien. Det torde bli en riktig sammandrabbning.

Och dels kommer i Solnahallen Redoane Kaya (4-0) tillbaka till proffsringen efter några års bortavaro, då han gjorde en andra sejour i AIBA:s serieboxning – vilket dock blev en frustrerande och matchlös historia, som fick honom att lägga av med sporten en tid – men nu är motivation och intresse ’på’ igen, och nu skall karriären ta fart. Den 29-årige lättviktaren matchas i sin comeback mot hårdslående tjecken Jan Pasajev (2-0/2 KO).
”Min senaste fight var i december 2013”, säger Kaya, ”men jag har egentligen aldrig varit borta från boxningen, utan det har blivit mycket tid i USA och träning i Miami och i Las Vegas, med ”The Money Team”. Jag har sparrat många topp-boxare över där. Jag vet inte mycket om min motståndare och jag behöver inte veta heller. Jag vet min klass och jag lovar det här blir en fight ni inte vill missa!”
Det kommer mera om förmatchprogrammet framöver. Tyvärr har ju den riktigt spännande svensk-danska fighten mellan Simon Henriksson och Mikkel Nielsen måst utgå på grund av sjukdom, då Simon dragit på sig en förkylning. Men den luckan fylls av andra fighters.