FIGHT WEEK : GARCIA VS GUERRERO & BREAZEALE MFL

jan 21, 2016
admin

image”Fight week on FOX in L.A” har man kallat helgens stora gala i Staples Center i Los Angeles i Kalifornien, USA där förre VM-kungen i lätt welter, som lämnade sin viktklass obesegrad och nu är på jakt efter VM i welter, Danny ”Swift” Garcia (31-0/18 KO) tar sig an förre VM-kungen i lättvikt Robert ”The Ghost” Guerrero (33-3-1/18 KO) i ett mycket hett möte, som nu med Mayweather abdikerad av WBC upphöjts till VM i viktklassen. Det är dessutom ett klassiskt Puerto Rico vs Mexico-möte (fast båda är födda i USA) och slås upp som ett sådant.
Garcia: ”Det här är ännu en fight som kommer att göra mig till en större stjärna. På lördag kommer jag att visa mitt allra bästa. Jag känner att jag representerar alla latinos, inte bara Puerto Rico eller (han) mexikaner. I slutändan vill folk bara se en riktigt bra boxningsmatch, och det kommer de få. Jag går alltid på knockout, men jag är redo för ett krig!”
Guerrero: ”Att det gäller VM är bara mer ved på brasan. Vi får se på lördag hur det blir. Jag hade problem ett tag, men nu är jag spik rätt på. Att möta en obesegrad man bara motiverar mig .. jag kommer att höja på allas ögonbryn. Vi kommer inte att göra fansen besvikna!”
Det är två semis till huvudmatchen, dels Sammy ”The Seargent” Vasquez (20-0/14 KO) vs Aron Martinez (20-4-1/4 KO) i weltervikt och dels Dominic ”Trouble” Breazeale (16-0/14 KO) vs Amir ”Hardcore” Mansour (22-1-1/16 KO) i tungvikt. Breazeale räknas som en av de hetaste nya namnen i tungvikt. FOX TV sänder huvudmatcherna.

Detta är en stor boxningshelg på flera håll runt jordklotet. I Samoa i Stilla Havet möter Joseph Parker (17-0/15 KO) i ännu en maffig tungviktsfight Jason Bergman (25-11-2/16 KO) och i Tyskland är det stor show i Halle, där Domenic Bösel (20-0/7 KO) möter Balazs Kelemen (24-1/13 KO) i lätt tungvikt för att nämna de måhända viktigaste.