FIGHT WEEK: GOLOVKIN I COMEBACK, VALDEZ VS SANCHEZ..

jun 05, 2019
boXning

Det är lite av en ’mellan-vecka’ i boxningsvärlden, vilket kan behövas efter förra helgens enorma urladdning och nästa veckas stora WBSS-show plus Fury & Warrington mm.

NU handlar det mest om Gennady ”GGG” Golovkins (38-1-1/34 KO) omsusade comeback (efter förlusten mot Canelo, byte av tränare mm), då han i Madison Square Garden i New York på lördag tar sig an Canadas obesegrade Steve Rolls (19-0/10 KO) i mellanvikt, i vad som likaså är hans debut för DAZN.

”Jag är glad över att vara tillbaka i ringen och starta för DAZN”, sa han häromdagen till Fightnews. ”Det här är boxning, det handlar om marknadsföring och kommers. Jag har valt boxa för DAZN för att det blir bäst för min karriär. Och DAZN kommer att hjälpa till jaga fram en tredje Canelo-fight! Så nu börjar vi om. Jag har respekt för Rolls, han vågar möta mig. Han är obesegrad och han är professionell, så jag har inga svårigheter med motivationen!”

Steve Rolls, som samtidigt som Golovkin, anlände till The Big Apple i måndags, har varit fåordig men bestämd: ”Se gärna på mig som en underdog, men ni ska veta att jag är den bästa investering som finns denna sidan Wall Street!” Herrarna möts i en icke-titelfight över 12 ronder på ”catch-weight”på 164 lbs=74,4 kg.

Veckans andra stora fight är dock en VM-fight, där WBO-VM-kungen i fjädervikt Oscar Valdez (25-0/20 KO) försvarar mot obesegrade Jason Sanchez (14-0/7 KO) på ett Top Rank-program i Reno-Sparks Convention Center i Reno, Nevada på lördagen. Det är Valdez sjätte försvar sedan han vann den vakanta titeln i juli 2016. Det är 24-årige Sanchez första VM-chans, men han har hållit WBO:s Youth-titel sedan förra året.