FIGHT WEEK: HAMPUS H I TYSKLAND; GARCIA-REDKACH I NY

jan 22, 2020
boXning

Det är Fight week för den skånske lätte tungviktaren Hampus Henriksson (4-0/1 KO) som gör come back på en Universum/Sauerland-show i Work Your Champ Arena i Hamburg, Tyskland nu på lördag den 25/1 efter att ha varit borta från tävlande i över två år. ”HH” möter den tuffe kroaten Leo Cvetkovic (alias Leo Stein, 1-1/1 KO), en 21-årig relativt nybliven proffsfighter som var mycket god amatör, silver-medaljör vid U22-EM 2017, och startade som proffs i september ’18 ännu inte fyllda 20 år med en oväntad flopp, men i sin andra start i december ’19 stoppade han sin man, Dusan Stojanovic, och verkar vara på ”g”. Så detta blir en vass uppgift för Hampus, som inte varit i ringen för kamp sedan sin fjärde raka proffs-seger, i Solna i september ’17, då han slog danske Adam Bashanov. ”HH” har dock varit aktiv under vägs, vid nära två års vistelse i USA, hos Jimmy Montoya i Kalifornien, där han utvecklats mycket som yrkesman men inte kunnat få några matcher. Så med risk för lite (match)ringrost, men med goda sparringförberedelser bakom sig, tar han nu av till Hamburg för ett spännande jobb, satt över 6 ronders distans, som väntas kunna ge fler uppdrag på tysk botten framöver.
Huvudmatch i Hamburg är Artem Harutyunyan (8-0/5 KO) vs Miguel Cesario Antin (19-4/8 KO) om IBO/Int-titeln i super light/lätt weltervikt över 10 ronder.

Annars är veckans stora begivenhet det fina card som bjuds på i Barclays Center i Brooklyn, New York där Danny Garcia (35-2/21 KO) kommer tillbaka till ringen efter nio månaders uppehåll. Den dubble ex-VM-kungen (WBC/WBA lätt welter 2012-15, WBC welter 2016-17) har efter nederlag mot Keith Thurman och Shawn Porter om VM i weltervikt kämpat med sig själv om att återvända på toppnivå – en gång i tiden betraktad som boxningsbranschens största nya namn – och gjorde en enda match under 2019, en i och för sig vass KO-seger över Adrian Granados, tar sig nu an tuffe och för vikten långe ex-ukrainaren, numera kaliforniern, Ivan ”El Terrible” Redkach (23-4-1/18 KO), som kommer med tre raka segrar in till denna VM-kvalificerande kamp.
Matchen ovan är galans höjdpunkt men den innehåller ytterligare två kamper av högsta klass; dels Stephen Fulton (17-0/8 KO) vs Arnold Khegai (16-0-1/10 KO) om WBO/IC-titeln i superbantam/ lätt fjädervikt, och dels Jarret Hurd (23-1/16 KO) i come back efter VM-förlusten mot Francisco Santana (25-7-1/12 KO) i super welter/lätt mellanvikt över 10 ronder.