FIGHT WEEK: HASKINS vs MORALES HELGENS VM-SHOW..

maj 12, 2016
boXning

Lee_Haskins 

I en tämligen lugn ”VM-vecka”, i efterdyningarna av förra helgens urladdning och inför nästa veckas nya tunga topp med VM i tungvikt (WBC) Deontay Wilder vs Alexander Povetkin i Moskva och IBF-VM-kval i samma viktklass mellan Joseph Parker och Carlos Takam i New Zealand .. med mera, så toppas den kommande helgen av den dock klart intressanta IBF-VM-fighten i bantamvikt i Cardiff, Wales mellan Lee Haskins (32-3/14 KO) och Ivan Morales (29-1/17 KO). Det är Haskins första försvar/tillika riktiga VM-match för VM-titeln som han vann via interimbältet i juni förra året (TKO 6 på Ryosuke Iwasa); 32-årige ”Playboy” får lite hjälp av hemmaplan mot 24-årige Morales från Baja California, Mexico.

Enda andra VM-fighten under helgen är Marisa Gabriela Nunez (7-5-2; påtänkt/bokad motståndare till vår Klara Svensson men skadade sig då) IBF-VM-försvar mot Adela Celeste del Carmen Peralta (7-0/1 KO) i Buenos Aires, Argentina.

På nära håll har vi dock en intressant WBC/Silver-titelfight i cruiservikt i Riga, Lettland mellan Mairis Briedis (19-0/16 KO) och Olanrewaju Duredola (22-2/20 KO) ..

 

Helgen runt 21/5 blir dock som sagt en betydligt tyngre helg, och den 28/5 markerar dito en tung helg, då vi ju även har en stor dansk show i Kjellerup med Patrick Nielsen i spetsen.