FIGHT WEEK: HUCK VS BRIEDIS .. WBC-VM DAMER X 3, KOIVULA OM EU ..

mar 29, 2017
boXning

Det är Fight Week för flera starka event i detta veckoslut, återigen med främst europeiskt fokus. Störst utan tvekan är den WBC Interim-titelfight (ett de facto VM-kval) i cruiservikt i Westfalenhalle i Dortmund, Tyskland mellan förre cruiserviktskungen Markus Huck (40-3-1/27 KO) och obesegrade letten Mairis Briedis (21-0/18 KO) nu på lördag. Denna match sanktionerades pga den regerande mästaren Tony Bellews ’utvikelse’ till tungviktsklassen och det massiva mötet med David Haye – som han ju vann under imponerande omständigheter – och skulle Bellew välja att stanna i tungvikt och inte återvända för att försvara sitt VM-bälte så kommer segraren i Dortmund att utnämnas till ny kung .. men återvänder Bellew så blir segraren hans nästa obligatoriska utmanare.
Briedis är inte långt ifrån titelvikt – ännu inte avcheckad på sin 7-Dagar-Före-Vikt – medan Huck vid just den kontrollen kom in dryga två kilo över den titelvikt han skall klara på fredag (vilket är helt okej) men han har tydligen måst reducera en del kilon på väg till matchform. Detta är en ’het’ fight och förväntas bli en riktigt tuff styrkemätning.

 

På samma tävling försvarar Christina Hammer (20-0/9 KO) sina WBC/WBO-VM-titlar i mellanvikt mot svenska Maria Lindberg (15-1-2/8 KO) i vad som blir ett kontroversiellt möte, då ju Lindberg boxar med en tidigare hjärnskada och generellt är avstängd från att boxas, men här ges dispens av
t o m WBC. Det är Malmö-tjejens absolut största match och chans till en riktig titel. Både hon och Mikaela Laurén har tidigare förlorat mot Hammer.

Titelmatcherna har duggat tätt för finska boxare på sistone, med två EU-titelmatcher i Helsingfors förra helgen och nu får ytterligare en finne chansen, också det om EU-titeln, på fredag kväll i Institut National de Judo i Paris då Mohamed Mimoune (17-2/2 KO) försvarar sin titel mot Jussi Koivula (21-3-1/8 KO) i weltervikt. Det är Mimounes andra försvar av bältet; Koivula har tidigare (april 2016) försökt sig på EM-titeln mot Leonardo Bundu men misslyckades då.

WBC har ytterligare två dam-VM-fighter på spel denna helg, nämligen i dubbelgalan i Zocalo i Mexico City, Mexico på lördagen, där Zambias Catherine Piri (12-1/6 KO) försvarar sin VM-titel i bantamvikt mot rutinerade mexikanskan Mariana Juarez (44-9-4/17 KO), och hemmafavoriten Alejandra ”La Tigre” Jimenez (6-0/4 KO) försvarar sin VM-titel i tungvikt mot tuffa amerikanskan Carlette ”The Truth” Hewell (16-8-1/9 KO).