FIGHT WEEK I: ANDRADE-AKAVOV, JENNINGS-RIVAS …

jan 15, 2019
boXning

Det är en häftig Fight week vi gått in i med stora tävlingar både fredag och framförallt lördag, t o m här på hemma-breddgrader, ty i lilla Danmark körs det boxningsgalor på så väl fredag som lördag.

 

Fredagens största show går i Madison Square Garden Theater i New York och toppas av Demetrius Andrade (26-0/16 KO) i försvar av sin WBO-VM-titel i mellanvikt – första försvaret sedan han tog den i oktober ’18 – och det är mot numera Beverly Hills-bon (han flyttade dit från Rostov) Artur Avakov (19-2/8 KO), ex-ryss som missade knappt i sitt första VM-försök på just den här titeln, när udda fågeln Billy Joe Saunders höll den (2016). Andrade, som tog den då vakantförklarade titeln i Boston, kommer från Rhode Island men ser New York som hemma, säger sig redo för allt och är varse ryssens slagkraft. Här boxar också ex-mästare Jorge Linares (45-4/28 KO) i come back mot Pablo Cesar Cano (31-7-1/21 KO) i en 12-rondare i lätt weltervikt .. och Amanda Serrano (35-1-1/26 KO) möter Eva Voraberger (24-5/11 KO) om WBO:s vakanta VM-bälte i super feather/lätt lättvikt.

Samtidigt i Turning Stone Resort & Casino i Verona, New York arrangerar Top Rank en vass show med tungviktsutmanaren Bryant Jennings (24-2/14 KO) mot obesegrade Oscar Rivas (25-0/17 KO), en högintressant ex-kolombian och ett av de nya lejonen, i en intressant tung drabbning med betydelse för VM-toppen.