FIGHT WEEK I: BADOU JACK: JAG ÄR REDO FÖR FIGHT!

apr 27, 2016
boXning

imageDet är Fight Week för nästa stora svenska uppdrag: WBC-världsmästaren i supermellanvikt Badou Jack (20-1-1/12 KO) försvarar sin VM-titel i The Armory i Washington DC på lördag mot förre VM-kungen Lucian Bute (32-3/25 KO) – ex-rumän baserad i Kanada – och det är en ruggigt tuff fight.
Matchen sänds över nya svenska kanalen Viaplay Fighting med start kl 03.00 på natten mellan lördag och söndag.
Det är svenskens andra VM-försvar efter triumfen mot Anthony Dirrell i april 2015, då han erövrade titeln i Chicago; han försvarade sedan mot George Groves i september ’15 i Las Vegas.
”Jag är fit for fight”, rapporterar han hem via Viasat. ”Det känns riktigt bra. Jag har tränat hårt i tolv veckor. Allt är som det ska och jag är redo – det är bara de sista kilona som skall bort, så är jag klar för fight.”
Badou gör nu de sista förberedelserna i Las Vegas före avresa till Washington DC. Matchen mot Bute kan mycket väl bli den tuffaste han hittills gått och mycket står på spel. Den andra huvudmatchen i Armory-galan är James DeGale (22-1/14 KO) vs Rogelio Medina (36-6/30 KO) om IBF-versionen av samma VM-titel. I en förlängning är det tänkt att mästarna här skall mötas om enade WBC/IBF-titlar. Det är en spännande framtid som väntar.