FIGHT WEEK I: KLITSCHKO & FURY LADDAR INFÖR LÖRDAGEN

nov 24, 2015
admin

image

Detta är en tuff Fight Week av flera skäl: det – inte minst till formatet – största är VM-mötet i tungvikt i ESPRIT Arena i Düsseldorf nu på lördag kväll, där WBA/IBF/WBO/IBO/RING-kungen Wladimir Klitschko (64-3/53 KO) tar sig an sin främsta utmanaren Tyson Fury (24-0/18 KO). Det har ju varit många turer under denna resas gång – inklusive uppskjutet från september till november efter en Klitschko-skada – och med många hårda ord på vägen. Igår hölls sista pressmötet innan de ses nästa gång vid invägningen.
Fury: ”Jag hoppas att Wlad har tränat riktigt hårt. Det är bäst att jag inte säger för mycket, så att jag inte skrämmer bort honom som senast. Om jag pratar för högt på pressmötena så brukar det ju sluta med att motståndaren drar, så jag får hålla inne med vad jag verkligen känner och tycker. Och spara allt till fight-night! Jag var länge rädd för att den här fighten aldrig skulle bli av. Jag kommer direkt efter dig, Wlad. Gammal gubbe, ung grabb, gammal mästare, ny mästare. Nog sagt. Amen.”
Klitschko: ”Den här gången har jag en färgstark grabb mot mig, en ung man som jag hört har sagt att han är nervös .. det är bra att vara nervös, det betyder att han är alert och har förberett sig bra. Jag är själv nervös före matcher och nya utmaningar. Men jag är mycket nöjd med att den här matchen blir av på lördag kväll.”
Man har ännu en olöst dispyt, nmligen om vilka handskar som skall brukas. Den avgörs på Rules Meeting på fredagen. Statistiska fakta: Wladimir Klitschko, 39 år, 198 cm lång, 206 cm räckvidd, ca 111 kg; Tyson Fury, 27 år, 206 cm lång, 216 cm räckvidd, ca 118 kg tung.
Det faktum att Wladimir för en gångs skull möter en utmanare som är längre och tyngre gjorde att han i veckan sparrade med äldre brorsan Vitaly – f ö nyligen omvald borgmästare i Kiev, Ukraina – och bilden är från just den gångna veckans sparring!

Det är en stor boxningshelg den som väntar: i Videotron Center i Quebec, Canada möts James DeGale (21-1/14 KO) och Lucian Bute (32-2/25 KO) om IBF:s VM-titel i supermellanvikt, och semi till den är ett lika intressant VM-kval i lätt tungvikt mellan Isaac Chilemba (24-2-2/10 KO) och Eleider Alvarez (18-0/10 KO) om vem som är nästa utmanare till Adonis Stevensons WBC-VM-tron. I Sendai i Japan är det dessutom en dubbel-VM-gala med Carlos Cuadras (33-0-1/26 KO) vs Koki Eto (17-3-1/13 KO) om WBC-VM i lätt bantam och Pedro Guevara (26-1-1/17 KO) vs Yu Kimura (17-2-1/3 KO) om WBC-VM i lätt flugvikt.