FIGHT WEEK I ÖREBRO; DEBUT AV EMIL PETERSSON ..

nov 05, 2018
boXning

Det är fight week för proffstävlingen FIGHT LIFE V i Örebro till lördag, där de två titelfighterna för RBO toppar programmet, med Pezhman Seifkhani vs Nuhu Azuma i tungvikt 8 ronder och Patricia Berghult vs Yamila Belen Abellaneda i weltervikt över samma distans (8 x 2) och med Örebro-importerna Marco Calic i en tuff 6-rondare i lätt tungvikt och Israrullah Yaqobzai i en dito 6-rondare i lätt mellanvikt mot georgierna Beka Mukhulishvili respektive Bakar gelenidze.

Men här kommer nu också debuten i proffsledet för Emil Petersson – en spännande ny start av en ung man från Malmö som vid 26 års ålder lämnar amatör-ledet och tar klivet över till yrkesboxarna.
Emil har boxat i många år i den svenska amatöreliten, representerat en rad klubbar som Höllviken, Malmö BC, Winning, har gjort ca 70 matcher i lätt welter och welter tills han tröttnade på amatörerna hösten ’17 .. och då började träna med proffsen. Bland meriterna finns brons på SUM 2007, brons i Pyynnikki-turneringen ’08, startade på SM ’10 men förlorade i första match mot Anthony Yigit, brons på SM 2011 & 2012 (förlust mot Yigit igen), vann ABC Cup ’12 och King of the Ring, brons igen på SM (förlust i semi vs Clarence Goyeram), vann Malmö Box Open ’14, föll i SM det året i kvarten mot Bashir Hassan, föll på samma vis i SM ’15, vann Värend Box Open och tog silver i Hvidovre ’16, förlorade i semi på SM ’16 mot Laziz Sharifov, tog silver i Gripen Cup och i King of the Ring ’16, vann Andersbergs-turneringen ’17, gjorde landslagsdebut vs England i mars ’17 (förlust vs Mo Harris), var i final igen i Hvidovre och föll lite snopet i kvarten på SM i juli 2017; han är sambo med dam-elitens Jelena Jelic. Han har således startat i åtta SM i rad och tagit fyra brons – efter att ständigt tacklat våra allra bästa. Emil tränade med proffsen i Hamburg, i EC-stallet i maj ’17, och låg på nytt läger med dem i december ’17 – och Erol Ceylan ”gillade vad han såg” och erbjöd skåningen ett proffserbjudande för en vår-start i Hamburg, men det föll igenom och istället kom han nu att knytas till Fight Life-gänget i Örebro.
I sin debut får han mot sig den en proffsmatch rutinerade georgiern Irakli Zubiashvili, en 24-åring från Tbilisi som vann sin debutmatch som proffs i början av oktober på poäng över 4 ronder. Emils debut går dito över 4 ronder, i weltervikt.