FIGHT WEEK I SKÖVDE: ROBIN SAFAR ADDERAD TILL PROGRAMMET ..

nov 26, 2018
boXning

Det är Fight Week för den intressanta proffsgalan i Kulturhuset/Valhall i Skövde kommande lördag den 1/12. Huvudmatch är kampen om den vakanta SM-titeln för proffs i weltervikt mellan Skånes Simon Henriksson och Stockholms Ahmed Rossi över 6 ronder – en synnerligen spännande och tuff fight! Hemmafavoriten Daniel Gustafsson bär också en skarp roll då han i lätt lättvikt över 6 x 2 får ta sig an mer rutinerade georgiern Ilia Beruasvili – en uppgift som torde få publiken på tå inför matchstart.
Tävlingen har dessvärre drabbats lite av återbud på grund av besvärande skador – både lätte tungviktaren Simon Engström och mellanviktaren Salah Nazar Taha faller ifrån med mag- respektive knäproblem.

Men en mycket stark ’coming man’ har istället adderats, nämligen den unga, tunga stjärnan Robin ”Robz” Safar från Stockholm. Safar (6-0/3 KO) skulle egentligen ha gjort Las Vegas-debut i helgen men fick dessvärre sin match inställd .. men tränad och redo och ivrig på att få komma in i ringen igen nappade han blixtsnabbt på möjligheten att hoppa in på programmet i Skövde och reste hem – och har nu clearats för en skarp uppgift i cruiservikt ..! Robin har under sin proffskarriär listats i lätt tungvikt med avsikt att när det väl gällt titelfighter ta sig ner till de 79,4 kg, som då är maxvikt, men han har nästan alltid nu boxats några kg tyngre än så, och som amatör ställde han ju även upp på SM och vann i 91 kg. Här ställs han mot massive Madars Trivols (1-1 som proffs), en 190 cm lång fighter från Riga, Lettland som gjort en proffsmatch i cruiservikt och en i tungvikt. Här skall denne komma in under 91 kg. Med så kort varsel som här nu gavs måste dock Robins fight begränsas till 4 ronders nivå. Efter Skövde-äventyret är det sedan meningen att Robin med sin manager Oliver Cabrera återvänder till USA och Las Vegas för nytt matchförsök.