FIGHT WEEK I: YIGIT I COMEBACK I GBG; AHLBORG MOT NY MOTSTÅNDARE ..

nov 16, 2021
boXning

Det är Fight Week inför årets tredje proffsboxningsshow nu på fredag, arrangerad av Bulldog Promotions på Bananpiren i Göteborg. Det är som bekant en mixad show med MMA, thaiboxning och proffsboxning på programmet, som toppas av fristilswrestling mellan Chamzat Chimaev och Jack Hermansson, men där näst största nummer är Anthony Yigits (24-2-1/8 KO) come back till proffsringen mot gamle antagonisten, tjeckiske mästaren Miroslav Serban (13-7/7 KO). Det må ha varit länge sedan dessa två möttes i ringen senast – i kvartsfinal på J-EM 2009 som unga amatörer – men det hindrar inte att ”Can You Dig It” Yigit har revansch att fordra. Även om det hela nu begränsats till 6 ronder, som kommer att gå på Serbans ’vikt’, i weltervikt, så kommer det att bli en utomordentligt spännande och högst intressant kamp, som det kan förväntas ”slå gnistor om”. Den kommer att gå näst sist på det digra programmet.

I andra ändan av detta – ut som tvåa i matchordning, efter en inledande MMA-fight – kommer Marianne Ahlborg (4-0) till kamp, men inte mot som påannonserat versus sydafrikanskan Rita Mrwbi – ty där har reserestriktioner och därav visaproblem nu satt ”p” för hennes medverkan; hon kan helt enkelt inte resa hit, längre – utan mot istället hastigt inkallade, och nu under febrila sista förberedelser, georgiskan Lili Jumali (1-1). Den senare är blott 20 år gammal, på sin tid riktigt stark juniorboxare, med blott två proffsmatcher i ryggen, men båda dessa på hög nivå, dels en fin seger över ryskan Nino Kopadze och dels ett nederlag från i somras i Belgien mot Europa-mästarinnan Femke Hermans (hon tvangs ge upp där i tredje ronden efter att dock gjort en riktigt hygglig kamp upp tills ’stop’, och detta stopp var av tämligen ’snäll’ art, utan men och blessyrer); det är en ganska tuff tjej, så det kommer tveklöst att bli en god kamp om segern.

Dessutom har vi proffsboxning mitt i programmet, med dels Hamza Barka (3-1/1 KO) vs Marius Skuqi (0-2) från Albanien i en 4 ronder supermellanvikts-match, och dels den efterlängtade proffsdebuten för omsusade lätta tungviktaren Costas Nanga vs relativt sett erfarne serben Dusan Stojanovic (1-6) över 4 ronder. Totalt är tolv matcher inplanerade, sammantaget, i alla ovan nämnda  kampsporter på programmet.