FIGHT WEEK II: BERTO VS ORTIZ MFL

apr 28, 2016
boXning

image
Vi har berättat om den stora VM-galan i The Armory i Washington DC med Badou Jack i ena huvudrollen mot Lucian Bute nu på lördag natt/söndag morgon svensk tid – men det är inte den enda stor-galan i USA denna helg. I StubHub Center i Carson City, Kalifornien är det ännu en mäktig tillställning med returen mellan ”Vicious” Victor Ortiz (31-5-2/24 KO) och Andre ”The Beast” Berto (30-4/23 KO) i weltervikt – det är ingen titelfight men en riktigt tung fight i viktklassen med bäring på kommande VM-chanser. Och det är en repris på deras beryktade första möte 2011, då Ortiz blev ett stort namn genom sin sensationella seger. Nu är Berto favorit hos bookies, vilket föga hindrar ”Vicious” Victor att lova en repris. Han vann senast en betydande seger över Gilberto Sanchez i december, medan Berto ju nu kommer tillbaka efter den över hela vida världen omsjungna förlusten mot Floyd Mayweather i den senares sista match i september i fjol. Då, förra gången, handlade det om WBC-VM i welter .. och Ortiz förlorade sedan titeln omgående till just Floyd M.
Semin på tävlingen är en ganska mäktig 10-rondare i cruiservikt mellan Edwin Rodriguez (28-1/19 KO) och Thomas Williams Jr (19-1/13 KO)… Rodriguez är favorit.

Vidare denna lördag går det också en ganska så tuff VM-match på damsidan i Guaymas i Sonora, Mexico där Anabela Ortiz (19-3/3 KO) försvarar sin WBA-VM-titel i stråvikt mot Katia Gutierrez (19-6/4 KO).