FIGHT WEEK II: LARA VS HURD ENANDE, TRUAX VS DEGALE RETUR!

apr 03, 2018
boXning

Denna fightweeks största gala äger rum i Hard Rock Hotel & Casino i Las Vegas, Nevada på lördag där två tunga VM-fighter kröner kvällen; det är dels ett vasst titelenande mellan WBA-VM-kungen Erislandy Lara (25-2-2/14 KO) och IBF-VM-kungen Jarrett Hurd (21-0/15 KO) i super welter/lätt mellanvikt – ett första steg till att ena bältena i viktklassen .. och dels den spännande reurkampen om IBF-VM i supermellanvikt mellan Caleb Truax (29-3-2/18 KO) och James DeGale (23-2-1/14 KO).

VM-kungarna i lätt mellanvikt är Lara (WBA), Hurd (IBF), Jermell Charlo (WBC) och Sadam Ali (WBO) och den rankingmässigt ledande är ex-kubanen Lara, och han skräder inte orden om sin roll som pådrivande i titelenandet och vad som gäller: ”Jag har sagt det förut och säger det igen – jag ska rensa upp viktklassen. Det har varit min plan från början och nu gör vi det. Jag bryr mig inte om vad de heter eller kommer ifrån. De gör ingen skillnad för mig .. Hurd eller Charlo – jag kunde lika gärna tagit de i motsatt ordning. Det är samma för mig. Jag är bäst i klassen och den 7/4 bevisar jag det. Jag är redo att ’rumble’.”

34-årige Caleb Truax från Minnesota stod för en av förra årets största skrällar då han i december högst oväntat men klart besegrade supermellanviktens högst rankade man, britten James DeGale och erövrade dennes IBF-bälte. Det talades mycket om underskattning och ringrost efter lång skadetid, och fick bara DeGale ladda om kanonerna och förbereda sig rätt så ska skåpet ställas på plats igen. Nåväl, på lördag infinner sig sanningens ögonblick. Obevekligen. Truax gick ut i veckoslutet och deklarerade sin mening: ”Han underskattade mig förra gången och jag tror han gör det igen. Han är tokig nog och ser förbi mig mot Benavidez och Groves, och har inte lärt sig nåt..! Hans snack om skadan och bla bla är bara dåliga ursäkter. Jag tror inte på det. Jag kommer i själva verket att ge honom en ny boxningslektion på lördag!”

Det är även en tredje match av rang på denna stora tävling, nämligen Julian Williams (24-1-1/15 KO) vs Nathaniel Gallimore (20-1-1/17 KO) i ett IBF-VM-kval i super welter/lätt mellanvikt, en högst intressant fight mellan två betydande utmanare i viktklassen.