FIGHT WEEK III: PACQUIAO-BRONER, JACK-BROWNE ..

jan 15, 2019
boXning

Årets första stora mega-event dyker upp på lördag i MGM Grand i Las Vegas, Nevada, USA där TGM Promotions i samarbete med Mayweather & Pacquiao Promotions bjuder på en jätteshow – sänds pay-per-view via Showtime över Nordamerika; här hemma går den på Viaplay Fighting – där huvudnumret är Manny Pacquiaos (60-7-2/39 KO) WBA-VM/Regular försvar i weltervikt mot Adrien ”The Problem” Broner (33-3-1/24 KO), en verkligt färgstark fight mellan en levande legend och en egotrippad tok men likväl i sina bästa stunder superb boxare, och där den formellt främsta uppbackningen är kampen om det vakanta WBC-VM-bältet i bantamvikt mellan USA:s Rau’shee Warren (16-2/4 KO) och obesegrade fransmannen Nordine Oubaali (14-0/11 KO), en frän match mellan två south paws, men där den verkligt stora semin på cardet är kampen om den

vakanta WBC/Silver-titeln i lätt tungvikt mellan Sveriges Badou Jack (22-1-3/13 KO) och obesegrade amerikanen Marcus Browne (22-0/16 KO), en verklig ’thriller’ som fungerar som direkt VM-kval; det finns även en fjärde titelfight på programmet i form av Jhack Tepora (22-0/17 KO) vs Hugo Ruiz (38-4/33 KO) om WBA:s interim-VM-position, i princip även det ett VM-kval.

Det har snackats en hel del inför främst de två stora fighterna. ”Pacman” har tränat en del offentligt med sin nästan lika legendariske coach Freddie Roach, och snackat mycket lite men blev i helgen pressad på om det pratats retur mot comebackande/här promotor Floyd Mayweather, medan obegripligt egotrippade Broner har snackat desto mer.

Pacquiao: ”Returmatch mot Mayweather .. vid 40 års ålder är det svårt att tänka på matcher i en framtid. Jag tar bara en i taget. Nu gäller det ”The Problem” Broner. Där är allt fokus!”

Broner: ”Det här är min första p-p-v men det var alltid menat att jag skulle boxa en sån. Gud gör inga misstag. Efter den här segern kommer jag att ta över hela sporten. Det här är bara början .. den här segern kommer att göra mig till en ikon i boxningssporten. Det kommer att göra mig till det jag alltid varit ämnad till. En seger här och jag blir en legend övernatt! Jag är redan en stjärna, men en seger här och jag tar över hela sporten. Detta är bara början!”

Marcus Browne har inte anlänt till Las Vegas ännu och håller sig isolerad till dess, men Badou Jack har varit väl tillgänglig för media, lugn och avslappad. Lite väsen görs av att 35-åringen här möter en 28 år ung man.  

Badou Jack: ”Jag känner mig ung och ändå utvecklas jag. Jag sköter min kropp noga varenda dag. Åldern kommer inte att bli något problem, det kommer vara en fördel .. Jag är stridstestad. Jag har varit igenom verkligt tuffa fighter. Han har inte alls testats på det viset, så vi får se vad han är kapabel till när väl pressen kommer på .. detta är inget nytt för mig. Jag har boxats på många stora cards, så detta är en vanlig dag på jobbet. Men det är spännande som vanligt, och jag kan knappt vänta på att få visa er en bra show!”