FIGHT WEEK: KELL BROOK & KID GALAHAD, RUSSELL & RIGONDEAUX..

feb 06, 2020
boXning

Förre IBF-VM-kungen i weltervikt Kell Brook (38-2/26 KO) matchade överhuvud inte under år 2019 men kommer nu till helgen tillbaka till ringen för att lansera en ny marsch mot VM, då han i huvudnumret i Sheffield Arena i England tar sig an amerikanen Mark DeLuca (24-1/13 KO) om WBO/I-C-titeln i super welter/lätt mellanvikt. Brook, kallad ”The Special One”, uttalade sig på den öppna träningen under onsdagen i Sheffield: ”Det är dags för mig att bevisa varför jag är ”The Special One” och klargöra att jag hör hemma i värdstoppen, och på lördag natt blir det min chans att bevisa att jag verkligen är tillbaka. Jag har använt mycket tid till att bygga upp mig igen, och den version ni nu får se har aldrig visats upp förr! Det blir oerhört spännande. Målet är att erövra VM-titeln en gång till!”
Den andra huvudfighten i Sheffield är Kid Galahad (26-1/15 KO), tillika stadd i comeback efter VM-förlusten förra sommaren mot Josh Warrington (IBF-VM, fjädervikt), som här möter Claudio Marrero (24-3/17 KO) från Santo Domingo, DR, över 12 ronders distans i fjädervikt. I en tredje titelfight möts IBO-VM-drottningen Terri Harper (9-0/5 KO) från Sheffield och WBC-VM-drottningen Eva Wahlström (23-1-2/3 KO) från Helsingfors, Finland i ett titelenande i super feather/lätt lättvikt. Wahlström förlorade ju i december 2018 om lättviktstiteln mot Katie Taylor, men har sedan dess återetablerat sig på sin ’rätta’ vikt i klassen under. Den 16 år yngre Harper (23 år gammal) har hållit IBO-titeln sedan i juli förra året.

I PPL Center i Allentown, Pennsylvania, USA återvänder Gary Russell Jr (30-1/18 KO) till ett nytt försvar av sin WBC-VM-titel i fjädervikt – hans femte försvar sedan han vann titeln i mars 2015 – mot utmanare Tugstsogt Nyambayar (11-0/9 KO), med rötter i Ulan Bator i Mongoliet men numera baserad i Los Angeles, USA. Nyambayar tog silver på OS i London 2012, WSB-boxare före han blev proffs i USA 2015.
Den andra huvudkampen i Allentown ser smått legendariske Guillermo Rigondeaux (19-1/13 KO) gå efter sin tredje VM-titel i sin andra viktklass, då han nu pressar sig ner till bantamvikt för att tackla förre VM-kungen (då lätt bantam) Liborio Solis (30-5-1/14 KO) om den vakanta WBA-VM-titeln. Den 39-årige ”Rigo” säger sig redo: ”Jag är nere på vikt och jag känner mig starkare och vill visa vad jag kan uträtta i bantam. Jag är redo för fight!” 37-årige Liborio från Panama är ingen duvunge, nu inne på sitt tjugonde år som proffs.

I EWS Arena i Göppingen, Tyskland går likaså på lördag en stark titelfight i cruiservikt, då Sydafrikas IBO-VM-kung Kevin Lerena (24-1/11 KO) försvarar sitt bälte för sjätte gången, nu mot förre WBA-kungen Firat Arslan (47-8-3/32 KO), som vid 49 års ålder får en sista stor chans på sin hemmaplan.