FIGHT WEEK: LINARES VS SCROLLA II .. ZEUGE VS EKPO .. DUBBLA EU-TITLAR PÅ SPEL I HELSINKI

mar 21, 2017
boXning

Den kommande helgens stora begivenhet är det häftiga returmötet i lättvikt (WBA-VM) mellan Jorge Linares (41-3/27 KO) och Anthony Crolla (31-5-3/13 KO) i Manchester (M.E.N) Arena i England – de möttes förra gången på samma ställe i september i fjol i vad som var snudd på en liten klassiker och då avgjorde med minsta marginal till Linares fördel, varmed han då säkrade den VM-titel han aldrig riktigt förlorat – han fick kliva åt sidan efter en sejour som Champ 2014-15, vilket lämnade utrymme för Crolla att ta över efter honom 2015-16 .. tills Linares kunde återvända. Det är en ”het” retur och kommer att bli en strid-på-kniven mellan de två kungarna.
Brian Rose (29-4-1/8 KO) möter Jack Armfield (23-2/6 KO) om WBC/Int-titeln i mellanvikt, som främsta fight på undercardet i Manchester.

I MBS Arena i Potsdam, Brandenburg, Tyskland möts på lördag relativt nybakade WBA-VM-kungen i supermellan Tyron Zeuge (19-0-1/11 KO) och hans nya utmanare Isaac Ekpo (31-2/21 KO) – Zeuge har ju nu ’lyfts’ till full VM-status, efter att ha erövrat Regular-varianten av WBA-VM och Felix Sturm nu strukits som mästare, men han hör ju likväl tveksamt hemma bland världens tio bästa boxare i klassen, men här finns ju nu chansen att blomma ut .. Ekpo har härjat länge i skiktet under yppersta eliten och hans enda riktiga bakslag kom vid förra VM-chansen, mot Robert Stieglitz om WBO-VM 2013.

Det är dubbla EU-titelfighter på spel i Helsingfors där Harri Savoliainen (Dominus BG) arrangerar med Petteri Fröjdholm (11-0/4 KO) om lätta lättviktstiteln (super feather/EBU-EU) mot Faroukh Kourbanov (12-0/3 KO) i den ena huvudkampen och Juho Haapoja (27-7-2/16 KO) mot Leonardo Damian Bruzzese (17-2/6 KO) om cruiserviktstiteln (EBU-EU) i den andra. Åke Johansson är uttagen EBU-domare i båda matcherna.