FIGHT WEEK MED VM FÖR COMMEY, CHARLO, ANDRADE MFL

jun 25, 2019
boXning


Det är en tung Fight week den vi nu gått in i med ett antal stora fighter under fredag-lördag detta veckoslut. Redan på fredag är det dags för IBF-VM i lättvikt där Richard Commey (28-2/25 KO) gör sitt första försvar av VM-bältet han erövrade i februari vs Isa Chaniev, och det sker i Pechanga Resort & Casino i Temecula. Kalifornien mot förre mästaren Ray Beltran (36-8-1/22 KO), en ärrad 38-årig veteran med enormt fighterhjärta.
På lördag i NRG Arena i Houston, Texas försvarar WBC:s interim-champion i mellanvikt Jermall Charlo (28-0/21 KO) sin position som nästan riktig mästare mot Brandon Adams (21-2/13 KO) – snarast ett avgörande VM-kval mer än titelmatch, om att få utmana regerande Champ Canelo Alvarez – men en i sig riktigt intressant fight. Jermalls bror Jermell kvalade ju förra helgen för en uppskjuten retur mot Tony Harrison i viktklassen under, och vann på KO 3. Nu är det tvilling-broderns tur att köra!
På samma gala finns också två direkta VM-kval i dels en WBC eliminator i super welter/lätt mellanvikt mellan Erickson Lubin (20-1/15 KO) och fransmannen Zakaria Attou (29-6-2/7 KO) och dels en WBA eliminator i fjädervikt mellan Mexicos Edurado Ramirez (22-1-3/9 KO) och Claudio Marrero (23-3/17 KO) från Dominikanska.

 

Annars är lördagens största show Matchrooms i Dunkin´ Donuts Center i Providence, Rhode Island där Demetrius ”Boo Boo” Andrade (27-0/17 KO) försvarar sin WBO-VM-titel i mellanvikt mot polacken Maciej Sulecki (28-1/11 KO) – det är Andrades andra försvar av detta bälte, och han är på het jakt efter en stor showdown – och stora pengar – mot WBC/WBA/IBF/RING-mästaren Canelo Alvarez, och skräder inte orden om vad han anser om klassens övriga toppnamn.
”Maciej är en tuff kille med en enda förlust, och det var mot Danny (Daniel Jacobs) som mött både GGG och Canelo”, sa han till Fightnews igår, ”och hela boxningsvärlden vet att jag är den styggaste vargen i klassen och att så är det, vilket bevisas av att vare sig Canelo eller GGG vågat möta mig. Jag möter riktiga fighters, och när jag är klar här, efter lördag, så vore det på tiden att Canelo vågar sig fram och vi kan skriva kontrakten om vem som är den riktiga mästaren!”
PÅ samma show försvarar Khalid Yafai (25-0/15 KO) sin WBA-VM-titel i super fly/lätt bantam mot Norbelto Jiminez (29-8-4/16 KO) – det är Yafais femte försvar, det är Jimenez andra försök (det första 2014 vs Kohei Kono slutade oavgjort). OCH i tungvikt startar förre WBO-kungen Joseph Parker (25-2/19 KO) mot förre VM-utmanaren Alex Lepai (32-7-4/26 KO) i en mycket intressant kamp mellan Pacific-boxare av riktig världsklass.